Tractive

Tractive GPS-tracker
Dog Rescue Greece sponsor  Tracktive

Je grootste nachtmerrie: hond vermist

Het is je grootste nachtmerrie als hondenbezitter: je viervoeter op een dag kwijtraken, doordat hij of zij uit huis is ontsnapt of is weggeglipt tijdens het uitlaten. Het is in slechts één seconde gebeurd. Helaas hebben wij het als stichting ook vaak meegemaakt. Té vaak ….

Vermist raken

In Nederland lopen per jaar gemiddeld 6500 hond weg. Een schrikbarend hoog aantal.
Weglopen kan gebeuren omdat de hond ergens van schrikt, zich losrukt, een openstaand tuinhekje of wanneer er niet “gesluisd” wordt (men vergeet deuren achter zich te sluiten).
Het kan iedereen zomaar overkomen. Een ongeluk zit meestal in een klein hoekje.

Als je hond wegloopt, beland je van de ene op de andere minuut in een grote nachtmerrie. Sommige honden worden teruggevonden, sommige niet. Sommige worden dood teruggevonden. Een hond kan in korte tijd een grote afstand afleggen. Waarbij je niet weet of de hond nou linksom of rechtsom is gegaan.

Zoektochten

Bij vrijwel alle zoektochten worden grote zoekteams ingeschakeld, waarbij het team zelfs uit meer dan 100 mensen kan bestaan. Zoektochten kunnen dagen, weken, maanden en soms zelfs jaren duren.

Hoe kunt u ervoor zorgen dat u deze nachtmerrie niet overkomt? Dat kan door uw hond een GPS-tracker om te doen. Hiermee weet u altijd waar uw hond is, tot op de meter nauwkeurig.

Samenwerking met Tractive

Hoe blij zijn we dan ook met onze nieuwe en unieke samenwerking met Tractive.

Dog Rescue Greece sponsor  Tracktive

Met de GPS-tracker van Tractive kun je je hond live, tot op de meter nauwkeurig volgen. Door middel van een simkaart in de tracker die contact maakt met een satelliet en een app op je smartphone, kun je live zien waar je hond is.

Wat een geruststellende gedachte!

Gastgezinnen

Onze Griekse honden in gastgezinnen dragen een GPS-tracker van Tractive en voor alle geadopteerde honden raden wij dit ook zeer sterk aan.

Aankomst tuigje en tracker
Aankomst van een hondje van ons op het vliegveld. Direct een tuigje om en een tracker aan een aparte halsband. Die halsband wordt dus niet voor aanlijnen gebruikt.

Natuurlijk is het beter om te voorkómen dat je hond vermist raakt. Daarom investeren we bijvoorbeeld ook in speciale tuigjes voor onze honden bij gastgezinnen, waar ze niet uit kunnen glippen. Maar ook wij weten dat het ongeluk in een heel klein hoekje zit en dat het echt de beste kan overkomen.

Daarom zijn we zo blij dat Tractive ons werk van harte ondersteunt en een uniek samenwerkingsverband met ons wilde aangaan.
Hierdoor kunnen we onze gastgezinnen zo’n GPS-tracker geven, voor de hondjes die ze voor ons opvangen.

Dog Rescue Greece sponsor  Tracktive

Trackers voor geadopteerde honden

Ook de baasjes van alle geadopteerde honden willen we een GPS-tracker van harte aanbevelen. Zoals gezegd vinden we vermissingen voorkomen altijd beter dan genezen. Maar de wetenschap dat, in het geval het toch gebeurt, in elk geval de hond terug gevonden kan worden met de tracker, is goud waard.

Als u gebruik gaat maken van een GPS-tracker voor uw hond, is het verstandig een extra halsband te gebruiken om de tracker aan te bevestigen.
Alle informatie vind u op de website: https://tractive.com/eu_en

Tracker kopen via doelshoppen

Uit de verzoeken die we geregeld krijgen om informatie over trackers blijkt dat niet iedereen het prettig vindt om op de (Engelstalige) website van Tractive tot een juiste keuze te komen.
Daarom willen we u graag wijzen op een andere mogelijkheid om een tracker aan te schaffen.

Er zijn webshops die trackers verkopen en die meedoen aan het doelshoppen. We geven op onze pagina over doelshoppen uitleg over wat dit inhoudt.
Zo kunt u via doelshoppen een tracker bestellen bij de webshops van bol.com en zooplus.nl en met uw aanschaf ook Dog Rescue Greece steunen, zonder dat het u extra geld kost.

Heeft u nog vragen over trackers of over doelshoppen? Stuur dan een mail aan: anita@dogrescuegreece.nl

Dog Rescue Greece sponsor  Tracktive