Special Needs Doggies – onze extra zorg honden

Special Needs Doggies – onze honden die een baasje zoeken die hen extra zorg kan geven.

Niet alle honden die onze vrijwilligers in Griekenland redden zijn kerngezond. Soms is een hond zodanig lichamelijk gewond geraakt dat volledig herstel niet meer mogelijk is. Een hond is dan voor de rest van zijn of haar leven gehandicapt.
Natuurlijk doen onze vrienden in Griekenland er alles aan om deze honden zo goed mogelijk te helpen. Waar het kan met hulpmiddelen om het leven aangenamer en makkelijker voor hen te maken.

Beperking

Het is opvallend hoe goed honden weten om te gaan met een beperking. Ze zijn gericht op wat ze wel kunnen en laten zich niet weerhouden door wat ze niet meer kunnen. Wij kunnen ze daarin helpen met wat extra zorg en aandacht.

Ziekte

Ook vinden de vrijwilligers honden met een aandoening of chronische ziekte, die niet meer te genezen is. Gelukkig zijn de meeste ziektes met de juiste medicatie wel goed te behandelen. Een hond met een ziekte kan nog een goed leven hebben.
Helaas zijn langdurige opvang, zorg, medicatie en financiële middelen in Griekenland in de meeste gevallen niet voorhanden. Juist daarom hebben deze honden dringend baasjes nodig die dat wel kunnen bieden.

Het is wel goed om te beseffen dat medicatie en onderzoek voor een bestaande ziekte of handicap na adoptie in Nederland niet te verzekeren zijn.

Kans op een fijn leven

Ook deze honden, die niet gevraagd hebben om de aandoening die hen is overkomen, willen graag fijne baasjes, die goed voor hen zorgen en in staat en bereid zijn de speciale zorg te geven die deze honden nodig hebben.Vindt u ook dat deze honden de kans verdienen op een fijn leven? Wilt u één van deze honden dat fijne leven bij u thuis geven? Kijk dan naar onze “Special Needs Doggies” en ontdek welke van deze lieverds uw vriend of vriendin mag zijn.

Arlon
Reutje in Griekenland
Teo
Reutje in Griekenland