Cheddar

Cheddar
Reutje Cheddar 00 profiel 06
Indicatieve gegevens
Reutje Cheddar – Geboren: 15 april 2022
Gewicht: 27 kg (gewogen op: 24-01-2024)
Grootte: 51 cm (gemeten op: 18-10-2023)
Gecastreerd: Ja
  • Status: Beschikbaar voor adoptie
  • Locatie: In Nederland
Reutje Cheddar 41
Informatie:
Reutje Cheddar 39
Karakter:

Cheddar is een lieve, vrolijke en aanhankelijke hond. Hij verblijft al een tijdje in Nederland bij een gastgezin en hij is helemaal gewend aan een leven in huis. Hij draait mee met de dagelijkse routine alsof hij nooit anders gedaan heeft. Hij is ook helemaal zindelijk.

Hij leeft in het gastgezin samen met andere honden en daar kan hij het goed mee vinden. Cheddar zoekt geen ruzie en gaat conflicten uit de weg. Veel liever is hij gewoon vriendje met iedereen, en als er nog een robbertje gespeeld kan worden is dat helemaal mooi meegenomen.

Reutje Cheddar 45

In huis is Cheddar rustig aanwezig. Als je weggaat wil hij wel heel graag met je mee. Hij vindt het niet fijn om achter te moeten blijven, ook al is hij dan samen met de andere honden. Hij blaft en piept dan eventjes op zijn allerzieligst maar hij gaat hier niet lang mee door als je dit negeert. Vervolgens is hij rustig en gaat dan maar slapen en wachten tot je weer terug bent. In het gastgezin hoeft hij niet veel alleen te zijn, het zijn maar een paar uurtjes. Cheddar zou ook echt ongelukkig worden als hij heel veel alleen thuis zou moeten zijn. Daarvoor is hij te graag bij zijn baasjes, hij houdt van gezelligheid en vindt het leuk als er iets met hem ondernomen wordt.

Reutje Cheddar 46


Cheddar gaat graag wandelen. Hij vindt het heerlijk om te kunnen rennen en spelen met andere honden. Aan de riem kan hij soms trekken, maar hij leert al aardig om netjes aan de riem te lopen. Cheddar mag op veilig terrein ook loslopen, hij snuffelt graag naar allerlei interessante geurtjes maar hij blijft goed in de buurt en komt heel netjes als je hem bij je roept. Hoewel hij uiterlijk wel wat weg heeft van een (groot uitgevallen) Beagle heeft hij weinig jachtinstinct en is ook minder blafferig en joelerig als een echte Beagle. Hij blaft niet veel, soms kan hij blaffen naar iets wat hij eng vindt, iets wat hij niet kent. Maar ook dan kan je hem makkelijk weer op zijn gemak stellen. Cheddar houdt niet van harde geluiden, stemverhef, gillen of schreeuwen. Daar schrikt hij van en dat maakt hem onzeker. Een gezin waar veel
drukte en rumoer aanwezig is, is mogelijk teveel voor hem. Verder is Cheddar geen heel angstige hond, hij heeft een open en blij karakter.

VD Reutje Cheddar 115


Cheddar houdt ook niet heel erg van mee in de auto gaan. Hij stribbelt wat tegen om er in te gaan, je moet hem er in tillen of even een kontje geven. Maar eenmaal in de auto is er eigenlijk niet veel aan de hand, hij is niet angstig, onrustig of wagenziek. En omdat een autoritje meestal verbonden is aan een fijne wandeling is het leed alweer snel geleden.

VD Reutje Cheddar 121


Waar Cheddar wel echt van houdt is eten. Dat is toch wel zijn grootste hobby! Hij zal dan ook heel goed te trainen zijn met een lekkere beloning. Maar Cheddar zal het ook niet nalaten om eten wat onbewaakt binnen zijn bereik ligt te pakken en op te smikkelen. Ook eten wat hij op straat kan vinden wil hij graag pakken. En hierbij is zijn idee van wat eetbaar is vrij ruim! Dus daar moet je wel rekening mee houden met Cheddar in de buurt.

Samengevat: Cheddar is een leuke, lieve en best makkelijke hond, die zich makkelijk aanpast aan een nieuwe situatie. Hij is vrolijk, vriendelijk en actief, zonder echt druk of nerveus te zijn.
Hij heeft alles in zich om een heerlijke trouwe metgezel te worden, maar hij moet natuurlijk nog wel het een en ander leren.
Hij kan prima samen leven met een andere hond.
Of hij ook met katten kan is onbekend, maar waarschijnlijk kan hij daar best aan wennen.
Cheddar kan prima in een gezin met kinderen maar omdat hij wat gevoelig is voor harde geluiden of harde stemmen past hij beter bij wat oudere kinderen (vanaf 12 jaar) die snappen hoe je met een hond moet omgaan en dat je die soms ook zijn rust moet gunnen.
(Bovenstaande tekst is geschreven door het gastgezin).

Reutje Cheddar 40
Baasje gezocht:

Wij zoeken voor Cheddar een baasje die hem een consequente en liefdevolle opvoeding kan geven in een rustig gezin en rustige omgeving.
Een goed thuis waar hij zich verder kan ontplooien tot de leuke huishond die hij al helemaal in zich heeft.
Waar hij een lid van de familie wordt en voor altijd mag blijven.
Kunt u voor Cheddar de baas zijn die hij nodig heeft?
Vult u dan alstublieft het belangstellingsformulier voor hem in.

In onze adoptieprocedure leggen wij stap voor stap uit hoe een adoptie verloopt. Wij adviseren u deze beschrijving aandachtig door te lezen.