De held van Rhodos

Vlasis, de held van Rhodos

Vlasis kijkt niet weg, maar helpt!

“Het verstand komt met de jaren”, zo is het spreekwoord. Maar Vlasis bewijst dat dat niet altijd zo is. Hij is nog maar 10 jaar, maar menig volwassene kan aan hem een voorbeeld nemen.
Hij is een held! De held van Rhodos.

blasis r 4

Waarom? Omdat Vlasis niet wegkijkt van het hondenleed dat hij ziet op Rhodos. Nee, in plaats daarvan doet hij datgene wat zijn hart én zijn verstand hem vertellen: hij helpt!

Hoe het begon

Inmiddels heeft hij al vele zwerfhonden op het eiland gered. Door in actie te komen en te handelen. Hij zorgt dat ze eten en drinken krijgen, zorgt dat ze veilig zijn en schakelt hulp in zodat ze uiteindelijk geadopteerd kunnen worden.
Zo heeft Vlasis – toen hij zelfs nog maar 8 jaar oud was! – Noir gevonden. Ze leefde op straat en hij zag hoe moeilijk het voor haar was. Hij vond een tijdelijk huis voor haar (een leegstaand gebouw) en bracht haar dagelijks eten en water. Na een tijdje liep Noir zelfs met hem mee naar school en bracht hij haar daarna naar haar ‘huis’.

noir r collage

Ondertussen probeerde hij een oplossing voor haar te vinden en smeekte hij om hulp bij twee lieve vrouwen die wel vaker zwerfhonden hielpen. Zij wilden wel, maar er was geen plek meer in hun opvang… Dus hij bleef op deze manier voor Noir zorgen, totdat zij baasjes voor haar hadden gevonden. En nu is ze alweer een tijdje een hele blije hond in Nederland. Dankzij Vlasis!

En pas geleden vond hij Lula en haar pups. Onder een stapel balken had ze geprobeerd een soort van veilig nestje te maken. Ook hier weer verzorgde hij ze en probeerde ondertussen een beter leven voor ze te regelen. Lula en haar kinderen werden gered en ze zijn nu in veiligheid. Dankzij Vlasis, de held van Rhodos!

lula r collage
Help Vlasis, doneer!

Moeten we eigenlijk niet allemaal een beetje meer zoals Vlasis zijn?
Minder praten, meer doen?
Minder wegkijken, meer in actie komen?
Wilt ons helpen? Kijk op deze pagina’s voor de mogelijkheden!

Dank u wel.
Efgharistó.