Vluchtbegeleider

Vluchtbegeleider worden, mogen er hondjes met u mee vliegen?

We zijn op zoek naar vluchtbegeleiders. Een mooi woord voor mensen die, na vakantie of verblijf om andere redenen in Griekenland, op de terugreis een hond of enkele honden mee willen nemen naar Nederland.

We willen u vragen om (ruim) voor vertrek contact met ons op te nemen. Aan de hand van uw reisgegevens kunnen wij er zorg voor dragen dat de hondjes vlak na het boeken van uw ticket bijgeboekt worden.

Het kan ook tijdens uw verblijf in Griekenland, dan lukt het vaak ook om honden alsnog op uw ticket bij te boeken.

Planning

Zodra we voldoende aanvragen voor honden hebben, dan zoeken we, in afstemming met onze vrijwilligers in Griekenland, een vlucht naar Nederland met een vluchtbegeleider.

Is er op dat moment geen vluchtbegeleider beschikbaar, dan plannen we zelf een vlucht. Dan hebben we iemand nodig die voor de stichting die de ene dag heen en de volgende dag terug naar Griekenland wil vliegen om de honden, die klaar zijn voor hun reis naar hun nieuwe bestemming, mee terug te brengen naar Nederland.

U bent daar dus zeker 2 dagen aan kwijt en die dagen kunnen in de nachtelijke uren beginnen of eindigen. Ook daarna is het dus wel even bijkomen.

De bedoeling is u tijdig te vragen of u op een bepaalde datum kunt, maar soms is het kort van tevoren, bijvoorbeeld bij een dringende situatie. Kun u zich vrijmaken voor een vlucht, dan is dat geweldig. Lukt dat niet, dan wellicht de volgende keer wel.

De reis

De honden gaan in principe mee in reisbenches. Een enkel kleiner hondje kan ook mee in de handbagage.

Door onze Griekse vrijwilligers worden de honden op de luchthaven van vertrek aangeleverd. De vrijwilligers helpen met inchecken van de honden. Daarna heeft u gewoon de handen vrij. Op de luchthaven van aankomst wacht u tot de honden gebracht worden in de bagagehal. Buiten staat een vrijwilliger op u te wachten om de honden van u over te nemen.

Vluchtbegeleider bij Dog Rescue Greece

U bent als vluchtbegeleider vanaf het inchecken tot aan de overdracht in Nederland verantwoordelijk voor de hondjes.

Alle kosten die verband houden met het vervoer van de honden zijn voor rekening van de stichting. Voor u zijn er geen kosten aan verbonden.

Mocht u hier interesse in hebben, maar nog vragen willen stellen, dan brengen we u graag in contact met iemand die al vaker vluchtbegeleider is geweest.

Kunnen we u binnenkort uitzwaaien richting Griekenland?

Neem voor meer informatie of voor aanmelding als vluchtbegeleider contact met ons op via: info@dogrescuegreece.nl