Gastgezin

Gastgezin worden, kunt u het aan?

Gastgezinnen zijn onmisbaar voor Dog Rescue Greece. Zonder gastgezinnen kunnen we geen opvang bieden aan de honden die naar Nederland komen. We zijn dan ook zeer dankbaar voor het fantastische werk van de gastgezinnen die we hebben, maar… gastgezinnen hebben we eigenlijk nooit genoeg.

Gastgezin bij Dog Rescue Greece

Heeft u een groot hart voor dieren? Weet u goed om te gaan met (vaak nog jonge) honden? Heeft u doorzettingsvermogen, aandacht, geduld en voldoende tijd? En vooral, kunt u met een goede dosis humor de fratsen van een hond relativeren? Dan is gastgezin worden bij Dog Rescue Greece misschien iets voor u.

Dog Rescue Greece zet zich met hart en ziel in voor de honden in Griekenland. Honden die onder erbarmelijke omstandigheden zijn gevonden.

Met vele vrijwilligers in Griekenland zelf, die de honden weghalen uit gevaarlijke situaties, de eerste zorg op zich nemen, ze naar de dierenarts brengen en ze opvangen totdat ze naar Nederland kunnen komen.

Dan komen de vrijwilligers in Nederland in actie. Alles wordt ingezet om te zorgen dat de honden het leven krijgen dat ze zo enorm verdienen. Een belangrijke rol hierin is weggelegd voor de gastgezinnen.

Gastgezin zijn is een mooie taak, maar ook een veeleisende. We beseffen dat het niet voor iedereen weggelegd is.

Een gastgezin biedt een hond die net uit Griekenland komt een eerste thuissituatie, helpt de hond met de beginselen van in huis wonen en laat de hond in zijn of haar eigen tempo wennen aan het nieuwe leven hier.

Wat kan wel en wat kan niet, wat wenst u van de hond en wat geeft u ervoor terug, waar mag de hond de behoefte doen en waar wilt u dat liever niet, hoe loopt de hond mee aan de lijn en hoe verbetert u dat stapje voor stapje, al dat soort dingen.

Gastgezin bij Dog Rescue Greece

Jonge honden moeten alles nog leren, in tegenstelling tot de al wat oudere honden. Alle honden doen ons telkens weer versteld staan van hun fantastische leer- en aanpassingsvermogen.

Samen met de hond werken aan verbeteringen en opvoeding, tot de dag komt dat de hond naar zijn of haar blijvende thuis mag. Dan komt het moeilijke moment om afscheid van de hond te nemen, soms na een paar dagen, soms na vele weken. Maar ook een heel mooi moment; het moment dat je weet dat je als gastgezin een hond gered hebt, op weg geholpen hebt, en weet dat hij/zij kan rekenen op een fantastisch leven bij z’n baasjes-voor-het-leven.

Kortom, gastgezin zijn is een zware taak, maar ook een taak die veel voldoening geeft.

Gastgezin bij Dog Rescue Greece

Neem de term gastgezin niet al te letterlijk.
Sommige gast-‘gezinnen’ zijn alleenstaand, soms zijn er kinderen, soms niet.
Soms is er al een eigen hond of meerdere honden, soms niet.

We doen ons best om ook voor de tijdelijke opvang een zo goed mogelijke match te vinden tussen de hond en het gastgezin.

Bijvoorbeeld: een angstige hond plaatsen we het liefst bij een gastgezin dat heel rustig woont en zelf stabiele honden heeft. Dan is de hond beter over die angst heen te helpen.

Wie wil en kan deze uitdaging aangaan?
Wie durft onbevangen deze mooie en ook verantwoordelijke taak op zich te nemen?

Neem voor meer informatie of voor aanmelding als gastgezin contact met ons op via: info@dogrescuegreece.nl

U kunt zich ook direct op een eenvoudige manier aanmelden als gastgezin: