Sylvia Aerts

Kies bewust en vanuit de juiste overwegingen voor een hond.
Hondengedragsdeskundige Sylvia Aerts

Gedragsdeskundige Sylvia Aerts legt uit waar je op moet letten.

Op haar website heeft Sylvia een artikel geplaatst over het adopteren van een hond uit het buitenland. Ze wijst er in dat artikel op hoe belangrijk het is dat u zich goed realiseert wat het voor de hond betekent om een nieuw leven in Nederland te beginnen en dat u uit de juiste motieven kiest voor een buitenlandse zwerfhond.

Wij van Dog Rescue Greece zijn het daar van harte mee eens. Het kan zo makkelijk gebeuren dat alleen uit een gevoel van medelijden wordt gekozen voor een zwerfhond en al is dat gevoel heel begrijpelijk, het is niet voldoende.
Daarom besteden wij de nodige aandacht aan de juiste match tussen mens en hond, zodat de hond een fijne en zekere toekomst tegemoet gaat en het baasje met alle liefde tijd en energie in de hond wil investeren om de hond zich thuis te laten voelen.
Dit is de reden dat wij soms een aanvraag voor een hond af moeten wijzen, omdat we er dan niet van overtuigd zijn die juiste match te hebben gevonden.

Hondengedragsdeskundige Sylvia Aerts

Bono heeft zijn match gevonden en geniet in het Hollandse tulpenveld van zijn leven in Nederland.

Het nieuwe leven van uw Griekse hond in Nederland.

Sylvia legt uit hoe belangrijk het is dat de hond bij zijn nieuwe baasje rustig en op zijn eigen tempo aan zijn nieuwe leven kan wennen.

“Laat de hond de eerste weken alleen maar op zijn gemak raken en verwacht niet teveel van hem.
Laat de hond langzaamaan kennis maken met het leven zoals dat er in zijn nieuwe gezin uitziet. Neem de tijd de hond te leren kennen, en geef de hond de kans zijn nieuwe eigenaren en leefomgeving te leren kennen. Het opbouwen van vertrouwen in elkaar en het smeden van een band kost tijd en aanpassing bij zowel hond als eigenaar. Neem en geef hiervoor ruim de tijd.”

Hondengedragsdeskundige Sylvia Aerts

Frodo en Sam kregen de tijd en ontwikkelden zich tot geweldig fijne honden.

Toch een probleem?

Met elke hond, een puppy uit een nestje, een rashond van een fokker, een hond uit het asiel en een hond uit het buitenland, kan het baasje tegen problemen aanlopen die lastig op te lossen zijn. Dan kan de hulp van een gedragsdeskundige van grote waarde zijn.

Een gedragsdeskundige heeft de kennis en de ervaring om het gedrag van de hond te verklaren vanuit de onderliggende emoties en aan te geven op welke manier de hond zich beter kan gaan voelen. Goed gedrag is een logisch gevolg bij een hond die emotioneel stabiel is.

Hondengedragsdeskundige Sylvia Aerts

Vertrouwen in elkaar, hoe prachtig is dat!!

Bezoek de website van Sylvia Aerts.