Luchthavenchauffeur

Chauffeur worden, kunt u honden en benches in uw auto vervoeren?

Chauffeurs hebben we vooral nodig voor het ophalen van honden op een luchthaven en het brengen van deze honden naar gastgezinnen.
Een enkele keer kan het voorkomen dat een hond die al in Nederland is bij wisseling van gastgezin van de ene plek naar de andere plek vervoerd moet worden.
Het meeste vervoer blijft binnen Nederland, een enkel keertje gaat het een stukje de grens over naar België of Duitsland. De kosten van brandstof en parkeren kan de chauffeur desgewenst van ons vergoed krijgen.

Luchthavenvervoer

De meeste aankomsten zijn op Schiphol, een enkele keer is een aankomst op Eindhoven Airport. Na aankomst op de luchthaven worden de honden door de vluchtbegeleider overgedragen aan de stichting. Bij rechtstreekse adopties (zonder tussenkomst van een gastgezin) komt de adoptant van een hond zelf naar de luchthaven, worden de formaliteiten in orde gemaakt en wordt de hond ter plekke overgedragen. In de andere situaties moeten de honden door de luchthavenchauffeur naar gastgezinnen worden gebracht.
Hou er wel rekening mee dat niet alle aankomsten op kantooruren zijn, het komt geregeld voor dat een aankomst om 23.00 uur in de avond is. Dan wordt het nachtwerk.

Herplaatsing

Door omstandigheden kan het soms nodig zijn dat een hond, die in een gastgezin is ondergebracht, naar een ander gastgezin gebracht moet worden. Niet iedereen is in de gelegenheid om dit vervoer zelf te regelen en dan hebben we een chauffeur nodig.

Chauffeur bij Dog Rescue Greece

Regio’s

De locaties van de gastgezinnen en eventuele adoptanten kunnen verspreid door het land liggen en zoals gezegd zelfs in België of Duitsland. We proberen uiteraard de bestemmingen zoveel mogelijk af te stemmen op de woonplaatsen van de chauffeurs.

Formaat
De auto waarmee u de honden vervoert moet groot genoeg zijn om benches in te vervoeren. Er zijn verschillende formaten benches. Vooraf gaan we uit van het grootste formaat bench dat we in gebruik hebben en die is 100 cm lang, 70 cm breed en 77 cm hoog.

Meet dus alvast op welk formaat (lengte, breedte en hoogte) maximaal in uw auto past.

Planning

Hoewel we proberen een tijdige planning te maken, is het verloop soms grillig en komen we ook wel eens voor verrassingen te staan, last minute veranderingen komen geregeld voor.
Het is dus niet zo dat we volgens een bepaald schema kunnen werken. Het hangt af van de aanvragen, de mogelijkheid om honden over te laten komen, enz.
Ook het verplaatsen van een hond naar een ander gastgezin kan soms vrij plotseling opkomen.
Kortom, als we u nodig hebben, dan vragen we u of u de rit kunt maken. Lukt dat niet, geen probleem. Lukt dat wel, dan heel graag.

Heeft u de geschikte auto en bent u flexibel genoeg om voor ons te rijden?

Neem voor meer informatie of voor aanmelding als luchthavenchauffeur contact met ons op via: info@dogrescuegreece.nl