Nieuw baasje gezocht

Nieuw baasje gezocht
BettyMinta
Betty
Wie gunt Betty de vrijheid?(door Seline Bakker)

Teefje Betty 04

Betty, of Starr zoals ze bij ons heet, is een vrolijk en actief teefje van 2 jaar oud.
Ze is speels en aanhankelijk, maar ook druk en aanwezig.
Ze kan enigszins overheersend zijn en ze is niet zo blij met katten.

Teefje Betty 02

Ze is bij ons gekomen als pleeghond, als puppy. Ze was zo leuk met onze oudste hond dat we haar hebben gehouden.
Nu ze zelf wat ouder en is en zich dominanter gedraagt, wordt ze door onze oudste hond vaak weg gegromd.
Dan gaat ze op stap om leukere honden te vinden.
Dit is niet handig, omdat wij aan een drukke doorgaande weg wonen. Ze brengt zichzelf en anderen dan erg in gevaar.

Teefje Betty 03

Na een jaar, waarin we alles op alles hebben gezet om haar te kunnen houden, zien wij geen andere oplossing voor haar veiligheid dan een thuis te zoeken waar ze wel veilig is.
Een huis met een afgesloten tuin en iemand die echt haar eigen baasje is.
Met kinderen samen gaat prima, maar ze is erg enthousiast, dus hele kleine kinderen springt ze omver ….

Teefje Betty 01

Wie gunt haar een nieuwe toekomst in veiligheid en vrijheid?

Heeft u interesse? Neem dan per email contact op met Seline Bakker.

Minta
Minta heeft een hond naast zich nodig.(door Ben en Hennie Zielstra)

Minta is een mooie, stevige hond met een schofthoogte van ongeveer 40 cm en ze weegt 27 kg. Ze is zwart, met witte pootjes, een witte borst en ze heeft grote oren. Na de eerste keer loops te zijn geweest, is ze in april 2018 gesteriliseerd en krijgt volgens het boekje haar injecties.

Ze is geboren in mei 2017, als pup in Athene gevonden en naar een shelter gebracht. We hebben haar in oktober 2017 geadopteerd via Dog Rescue Greece. Minta zat in een overvolle shelter en moest daar weg. Volgens de informatie die we kregen, was ze een heel sociaal hondje.

Minta 1

Het begin bij ons was spannend, maar ze ging regelmatig met ons uit en wilde in de tuin wel spelen. We hebben een paar keer bezoek gehad van een hondentrainster en zeker in haar aanwezigheid gedroeg ze zich voorbeeldig. Toen ze ongeveer 9 maand oud was begon ze wat “weigerachtig gedrag” te vertonen, waarschijnlijk door angst ingegeven (prikkelgevoelig). Met name tijdens het wandelen ging ze dan zitten en was met moeite weer vooruit te krijgen.

Als ze nu, met moeite, naar buiten gaat, scant ze de hele omgeving. Als er iets is wat haar niet bevalt, gaat ze niet mee wandelen. Ditzelfde geldt voor de tuin. Als ze de buurman hoort, gaat ze weer naar binnen. Dit gedrag is mede ontstaan door een luchtballon boven ons huis, overvliegende staaljagers en vuurwerk. Ze is tijdens de feestdagen in een hondenopvang geweest, waar ze het bijzonder goed naar haar zin heeft. Ze kan goed met andere honden, katten wil ze achteraan.

Minta 2

Met onze familie kan ze het goed vinden. Ze is vrolijk als ze onze kinderen en kleinkinderen ziet. Als het een beetje lukt, neem ik haar mee als ik de kleinkinderen van school haal. Dit is heel spannend, maar als ze de kleinkinderen ziet, gaat ze kwispelend op ze af. Ik haal de kinderen met de auto en de auto is voor haar feest. We hoeven het woordje auto maar te noemen en ze komt in actie. We gaan een paar keer per week met haar in de auto naar een landelijk gebied, waar we haar los laten. Dat vindt ze helemaal geweldig en rent als een jonge pup door de weilanden en springt over sloten alsof ze er niet zijn. Ze blijft bij je in de buurt en springt na het rondje rennen meestal probleemloos weer in de auto. In huis is het een rustige hond, die af en toe even bij je komt voor een aaitje. Alleen thuis zijn is geen probleem. Ze is slaat wel aan als er bezoek komt, maar gaat daarna weer naar haar mand.

Minta 4

Wat wel een probleem is dus het uitlaten! We hebben regelmatig contact met Dogsrescue gehad en gebeld met gedragstherapeuten. Hier is geen werkbare manier uitgekomen. De eigenaar van de hondenopvang, waar ze regelmatig naar toe ging had een advies met 2 opties: een hond erbij of haar herplaatsen bij een andere hond.

We hebben op dit moment de hond van onze zoon te leen en deze “vrolijkert” weet haar uit haar cocon te halen, waardoor het inderdaad allemaal wat makkelijker wordt. Dit is een tijdelijke oplossing en een tweede hond bij onze zoon is vanwege zijn drukke baan geen optie en ook voor ons niet vanwege onze leeftijd (we zijn een echtpaar van 67 jaar).

Minta 3

Daarom zoeken we, met pijn in ons hart, een adres waar een tweede hond is en een baas die geduld en tijd voor haar heeft en neemt. Een prikkelarme omgeving is zeker een pre. Volgens ons kun je er dan een geweldige leuke en trouwe hond aan hebben.

Heeft u interesse in Minta? Neem dan contact op met  Hennie en Ben Zielstra.
Telefoon: 0594516772
Email: bzielstra@hotmail.com