Nieuw baasje gezocht

Nieuw baasje gezocht
YaaraHeraJoep
Yaara
Wie past goed bij Yaara?(door Saskia)

Met veel verdriet, maar wetende dat dit een daad uit liefde voor Yaara is, zoeken wij een goed thuis voor haar.

Nieuwe kans voor hond Yaara

Yaara, haar naam betekent “maatje” en dat is ze ook zeker.

Yaara is een gezond, lief en sterk teefje. Ze werd geboren in mei 2017 en is dus 12 maanden oud. Ze weegt ongeveer 20 kilo.

Zij werd in Griekenland door enkele hondenliefhebbers bevrijd van de ketting waar ze gedurende haar jonge leventje al aan vastgeketend had gezeten. Na haar redding werd ze eerst in Griekenland verzorgd en toen ze 6 maanden oud was kwam ze bij ons in huis.

Nieuwe kans voor hond Yaara

Ze was gelukkig niet getraumatiseerd door haar verleden, maar juist een enthousiaste, onstuimige jonge hond, eigenwijs maar ook leergierig. Zo heeft ze al een 10-daagse gehoorzaamheidstraining doorlopen, waarvan ze zeker vaardigheden heeft opgestoken.

Ze is open en uitbundig naar mensen en andere honden, ze kan in huis met katten overweg, maar haar jachtinstinct maakt dat zij buiten achter loslopende katten aan wil.

Yaara heeft duidelijke structuur nodig, veel liefde maar zeker ook een baasje met overwicht.
Kunt u haar geven wat ze nodig heeft? Dan hoor ik graag van u.

Saskia
(omgeving Spijkenisse)
Telefoon: 06-28581064

Hera
Hera heeft een ander thuis nodigCreta Klaasse
Op 27 juli 2018 besloot haar baasje dat Hera toch mag blijven.

Hera is een vrolijke en lieve hond met een hartje van goud. Ze is geboren op 26 november 2014.

Ze is een kleine druktemaker die heel graag achter katten aan rent. Ze rent sowieso heel graag, en heel snel, geen enkele hond kan haar bijhouden.

Ze heeft een sterk jagersinstinct en gaat graag achter konijnen aan als je met haar over het strand wandelt en achter de eenden aan als je met haar langs de waterkant wandelt. Dat heeft ze echt diep in zich.

Nieuwe kans voor hond Hera

Hera wordt op straat vaak aangesproken omdat ze heel erg mooi is, en dan vindt ze iedereen heel lief die tegen haar praat. Ze is een echte allemansvriend en krijgt graag de aandacht van vreemden op straat.

Ze heeft nog nooit in haar leven een vlieg kwaad gedaan. Ze heeft een heel lief karakter en kan prima met kinderen wonen.

Ze is alleen wel een handenbindertje. Op straat trekt ze hard aan de riem, ze wil gewoon heel erg graag ergens zijn waar ze los mag. Ze heeft veel ruimte en beweging nodig. En ze kan nog weleens sloop buien hebben, vooral dingen van hout zijn niet veilig voor haar.

Creta Klaasse
Rijswijk
Tel. 06 41037237
E-mail: Cretaklaasse@hotmail.com

Joep
Wie geeft Joep de nieuwe kans die hij verdient?(door Martine Striek en Eddie van den Bogaard)
Joep heeft op 26 mei 2018 een nieuw baasje gevonden.

Sinds oktober 2015 is Joep bij ons. Joep is een super gezellige, enthousiaste schat van een hond! Hij is een mengelmoes van (waarschijnlijk) een border collie en een andere (grote…) hond. Hij is namelijk een stuk groter dan een standaard border collie.

Joep is bij ons gekomen vanaf de Stichting Dog Rescue Greece, afkomstig van het strand in Griekenland. Daar is hij opgevangen door lieve mensen die hem hebben overgedragen aan de stichting. Joep is naar alle waarschijnlijkheid geboren in mei 2015.

Nieuwe kans voor hond Joep

Onze omstandigheden m.b.t. werk en woonsituatie zijn drastisch veranderd wat ons heeft moeten besluiten om voor Joep een ander en goed huisje te zoeken. Dit doen we met pijn in ons hart omdat het een verschrikkelijk lief dier is. Maar juist dat maakte ook voor ons dat we vinden dat Joep meer en beter verdient dan wat wij hem nu kunnen bieden. Door de gewijzigde omstandigheden is Joep steeds vaker en langer alleen en dat verdient hij niet.

Ondanks dat hij zijn plasje uitstekend kan ophouden vinden we dat we hem zo fors tekort doen en dat willen we niet. We gunnen hem een huisje en een gezin waar meer tijd en aandacht voor hem is, dat verdient hij ook.

Joep is een lieve en levendige, enthousiaste hond. Door zijn enthousiasme kan hij soms wat overweldigend overkomen wat maakt dat een plaats in een gezinnetje met nog echt heel kleine kinderen misschien niet zo slim is. Hij doet overigens geen vlieg kwaad en heeft nog nooit iets vervelends gedaan. Met andere honden kan hij prima, hij speelt dan graag en uitbundig. Alleen van grote herdershonden moet hij niets hebben. Dit is ongetwijfeld veroorzaakt door een incident met een herder hier in ons dorp, die ineens los liep en Joep aanviel.

Hij is dol op mensen en laat geen mogelijkheid onbenut om dat ook te tonen, hij is erg aanhankelijk en knuffelt graag. Daarbij heeft hij de gewoonte om je hand in zijn mond te nemen, maar bijten doet hij absoluut niet. Joep is waaks en kan uitstekend een tijdje alleen zijn. Liefst verblijft en slaapt hij dan in zijn bench, dat is echt zijn plekje.

In de ochtend doet hij graag zijn plasje tijdens een korte wandeling en in de middag graag wat verder. Hij kan zijn behoefte echt heel goed ophouden want na de grote wandeling in de avond wil hij niet meer naar buiten, dus ’s avonds laat wil hij echt niet meer naar buiten en trekt hij zich het liefst terug in zijn bench.

Spelen doet hij ook graag, liefst met een touwfloss of iets dergelijks. Binnenshuis is hij redelijk rustig, maar buitenshuis lijkt hij soms moeite te hebben met alle prikkels om hem heen en luistert hij niet altijd even goed. Hoewel een correctie met de riem hem wel weer mee doet krijgen.

Eten doet hij 2 keer per dag. Na langere periode brokken te hebben gegeten hebben wij 2 jaar geleden ontdekt dat hij het veel beter doet op lotgering vlees. Dat is diepvries vlees in porties van 500 gram waar hij inmiddels 3 maaltijden mee doet. De kosten voor de vlees vallen overigens erg mee ten opzichte van de voordelen (hij lust het erg graag, goede vacht, weinig en geen stinkende ontlasting, geen scheten etc.) Voor 36 porties betalen wij meestal rond de 35 euro.
Een gezin met echt kleine kinderen nog lijkt ons niet echt geschikt, omdat hij soms nogal onstuimig kan zijn. In onze ogen zou een gezin met een grote tuin, veel ruimte, bijvoorbeeld een boerderij echt ideaal voor hem zijn. Omdat hij dan veel buiten kan zijn.
Joep heeft uiteraard altijd de inentingen etc. gehad, heeft de puppy cursus goed afgerond en bij A zijn we uiteindelijk kort voor het einde afgehaakt omdat we die gelegenheid toen niet meer hadden. Als Joep verhuist geven we uiteraard ook alle spullen mee, dus grote bench, voer- en drinkbak, paspoort, riem etc.
Tijdens vakanties verbleef Joep in een hondenpension waar hij het ook prima naar de zin had.

Met pijn in ons hart moeten we deze beslissing nemen en doen dit juist in het belang van Joep. Hij kan met een beetje geluk nog zeker 12 tot 14 mooie jaren te gaan hebben en dan gunnen we hem de ruimte en aandacht die hij verdient.
We horen graag van geïnteresseerden en bij vragen bel of mail ook gerust!

Martine Striek en Eddie van den Bogaard
Prins Willem Alexanderstraat 17
6911 AL Pannerden
Tel. 06-28140497 (Martine) of 06-20931375 (Eddie)