Mariska Bloem

Leer meer over je hond

Boek LOVE hondentraining van Mariska Bloem via Dog Rescue Greece met 30% korting.

Hondengedragsdeskundige Mariska Bloem Love Hondentraining

Ken je het gevoel dat je, “door de bomen het bos niet meer ziet” door alle verschillende soorten hondenopvoedingsadviezen?

Diverse ontwikkelingen uit de hondengedragssector hebben hedendaags nog steeds veel invloed, op hoe hondenbaasjes met hun hond omgaan.
Net zoals dat technologie zich ontwikkelt, ontwikkelt de kennis over hondengedrag zich ook, het gaat razendsnel!

Er wordt steeds meer bekend over de ontwikkeling van de hond, zijn gedrag en de manieren waarop je kunt inspelen op de hond zijn behoeftes, zodat je de hond op een stabiele manier kunt leren leven in onze drukke maatschappij.

Love Hondentraining staat voor up-to-date informatie, vernieuwing, natuurlijk en diervriendelijk trainen en opvoeden van honden! Het is een complete online methode dat aandacht besteed aan hondentraining, psychologie, gedragsproblemen en opvoeding!
We hebben het ontwikkeld speciaal voor jou omdat extra hulp altijd welkom is!

We helpen je volgens de Love Hondentraining elementen: Lichaamsbeweging, Opvoeding, Verdiepende uitdaging & Evenwicht. Het boek vormt de basis van de methode en de filmpjes op de website sluiten aan bij de theorie in het boek zodat je direct kan zien hoe je diverse onderwerpen in het boek in de praktijk kan uitvoeren!

Hondengedragsdeskundige Mariska Bloem Love Hondentraining

Onze nazorgmedewerker heeft het boek gelezen en schreef deze review.

Enkele dagen geleden ontving ik per post dit boek en begon te lezen. Vandaag sloeg ik de laatste bladzijde om, blij dat ik dit boek gelezen heb.

Zoals de titel van het boek al doet vermoeden, gaat het om een liefdevolle manier van trainen. Alle onderwerpen die aan bod komen gaan uit van een positieve en liefdevolle manier om met je hond om te gaan en bezig te zijn.

Het woord “training” in de titel dekt eigenlijk de lading niet, want het is meer dan trainen, het is de manier van leven met je hond op alle denkbare gebieden. LOVE is namelijk ook een afkorting van de 4 elementen die een hondenleven compleet maken: Lichaamsbeweging, Opvoeding, Verdiepende uitdaging en Evenwicht. Daar gaat dit boek over.

Hondengedragsdeskundige Mariska Bloem Love Hondentraining

Nadat Mariska Bloem de basisbeginselen heeft besproken, gaat ze op elk van deze onderdelen dieper in. Dat doet ze op een makkelijk te lezen en goed te begrijpen manier. Daarmee is dit boek als eerste geschikt voor het beginnende hondenbaasje, er is geen drempel om aan dit boek te beginnen en hetgeen je leest toe te passen, je hebt geen voorkennis nodig. Ondanks deze toegankelijkheid is het boek ook erg leerzaam voor het gevorderde hondenbaasje. Ook degene die al veel ervaring heeft en al veel kennis heeft opgedaan zal aangenaam verrast worden door de inhoud van dit boek.

Door het boek en door alle onderdelen loopt als een rode draad de behoeften van de honden en Mariska Bloem heeft ervoor gekozen te schrijven vanuit de beleving van de honden. Die kan zo anders zijn dan onze beleving als mensen, maar op sommige punten zijn er ook duidelijke parallellen.

Zo hebben honden net als mensen verschillende soorten behoeften. Als eerste de primaire behoeften zoals eten, drinken, een woonplek, liefde, ontspanning, veiligheid, beweging, regels en structuur. Als tweede de secundaire behoeften zoals lichamelijke en mentale ontwikkeling, sociale contacten en waardering. Tot slot de luxe behoeften zoals een fijne mand of fijn kussen, leuke speeltjes, enz.

Hondengedragsdeskundige Mariska Bloem Love Hondentraining

Eén van de meest treffende regels vond ik dat ze zoiets schreef als: “Wat heeft een hond aan een dure, luxe mand als hij zich niet veilig voelt op de plek waar die mand staat?

Dan ga je beseffen dat het veel vaker kan voorkomen dan je misschien zou denken. We leggen zo makkelijk onze eigen menselijke maatstaf neer. Wij vinden het ergens veilig en dus gaan we daar iets leuks met de hond doen, maar voelt de hond zich op diezelfde plek ook veilig? Ons besef van veiligheid is absoluut niet hetzelfde als die van de hond en we mogen ons gevoel van veiligheid daarom niet op de hond projecteren.

Of het nou gaat om de Lichaamsbeweging, de Opvoeding, de Verdiepende uitdaging of het Evenwicht, steeds weer maakt Mariska Bloem in dit boek duidelijk hoe belangrijk het is dat de hond vanuit de rust, de kalmte en het vertrouwen zich verder kan ontwikkelen.

Daarom ben ik na het lezen van dit boek erg enthousiast over hetgeen ik gelezen heb en ik ben blij dat Mariska Bloem heeft aangeboden dat de mensen die verbonden zijn met Dog Rescue Greece dit boek met een korting van 30% kunnen kopen.

Mijn advies: Laat dit boek niet links liggen, maar lees het. Je zult zien dat je er zeker iets van leert en waarschijnlijk zelfs heel veel. Het kan helpen de band tussen jou en je hond(en) te versterken.
Ben van Asperen

Het boek kan besteld worden op LOVE hondentraining.

Wilt u van de korting van 30% gebruik maken, stuur dan een email naar onze nazorgmedewerker voor het krijgen van de kortingscode.

Hondengedragsdeskundige Mariska Bloem Love Hondentraining

Hondengedragsdeskundige Mariska Bloem

Meer lezen over Love Hondentraining? Bezoek de website van Mariska Bloem.