Manon voor den Dag

Vertoont uw hond niet altijd gewenst gedrag?

Manon voor den Dag is hondengedragscoach en ze woont in Hoofddorp, samen met een Staffordshire Bulltierrier, een Mechelse Herder, twee Griekse honden en twee katten.

Hondengedragsdeskundige Manon voor den Dag 01
Ze heeft stage gelopen en vervolgens 4 jaar gewerkt in een dierenasiel, voornamelijk met Pitbulls en andere powerrassen.
Aansluitend heeft ze gewerkt bij een dierenwinkel, de dierenambulance en 2 jaar bij hondenopvang Anniek Winters. Daar leerde ze veel over hondengedrag, het trainen van honden en waarom bepaald gedrag naar voren komt op bepaalde momenten.

Hondengedragsdeskundige Manon voor den Dag 03

Manon met Artemis en Diana, haar adoptiehonden van Dog Rescue Greece

Na die periode besloot ze haar droom waar te maken en voor zichzelf te beginnen. Zo is Back2Balance hondengedragscoach ontstaan. Een naam die gekozen is vanuit de kern van haar aanpak: werken aan balans.
Met haar ervaring van meer dan 10 jaar helpt Manon hond en baas weer in balans. Haar aanpak is vooral gericht op datgene dat de honden het beste herkennen, de lichaamstaal.

Manon maakt duidelijk waar het om gaat:

Wanneer ik bij iemand thuiskom gaan wij al snel aan de gang met kalmte, respect en positief leiderschap. De eerste twee woorden spreken voor zich. Over leiderschap zijn nogal wat misvattingen. Het leiderschap wat ik mensen wil leren gaat niet om dominantie maar om samenwerking. Ik wil dat de hond weer voor de baas gaat werken en niet voor de beloning die hij/zij daarvoor krijgt. En zeg nou zelf, een leider is toch veel leuker wanneer die met je samenwerkt en je helpt in plaats van je te dwingen tot iets wat je eigenlijk niet wilt?

Hondengedragsdeskundige Manon voor den Dag 04
Als hondenbaasje ken je het vast, je hebt een kanjer van een hond maar soms wil je hem/haar achter het behang plakken.
Hij/zij vertoont ongewenst gedrag en je hebt geen idee waarom.

Denk eens goed na? Wordt het gedrag van je hond versterkt wanneer je zelf niet helemaal lekker in je vel zit?

Honden zijn echte gevoelsdieren en merken razendsnel wanneer hun baasje niet helemaal in balans is. Dit kan zijn wanneer een baasje even een rotdag heeft maar ook als een baasje bijvoorbeeld  een burn-out of depressie heeft.

Hondengedragsdeskundige Manon voor den Dag 02

Ben je na dit verhaal nieuwsgierig geworden of Manon je kan helpen met jouw hond?
Neem dan contact op met Back2Balance Hondengedragscoach

Email: info@back-2-balance.nl
Telefoonnummer: 06 14661826

Bezoek de Facebookpagina van Manon voor den Dag.