Lars van den Berg

Hulp voor u en uw hond

Lars van den Berg woont in Gelderland en werkt vanuit de visie: een hond moet hond kunnen zijn.
Praktisch betekent het dat de hond in balans is, samen met honden, mensen of andere dieren waarmee hij samenwoont. Dat is zijn roedel.

Hondengedragsdeskundige Lars van den Berg 01

Als er problemen zijn of probleemgedrag is ontstaan, richt Lars zich op de relatie tussen de mens en de hond. Samen met de eigenaar werkt hij aan deze problemen door te zorgen dat de mens meer controle krijgt als leider voor de hond. De hond volgt dan als vanzelf.
Een verstoring in deze balans, waardoor de mens niet altijd meer controle heeft, zal erin resulteren dat de hond de controle wil overnemen.

Hondengedragsdeskundige Lars van den Berg 02

Lars helpt de mensen duidelijk en kalm te kunnen communiceren met hun hond en de hond (door middel van beweging, regels, aandacht en structuur) weer te laten volgen.

Hij is deels opgeleid bij de School of Dog Psychology, waar hij leerde van leermeesters als Linn Boyke en Cesar Millan.
Lars is onder meer ervaren in het herstellen en trainen van getraumatiseerde honden. Hij heeft zijn eigen website genaamd LarsK9s.

Hondengedragsdeskundige Lars van den Berg 09

Lars legt zijn werkwijze als volgt uit:

Vertoont je hond gedragsproblemen zoals agressie, angst, verlatingsangst, voerbaknijd, blaffen, slopen, obsessief gedrag of bijvoorbeeld uitvallen aan de lijn, dan wil je dit natuurlijk graag oplossen. Ik kan je daarbij helpen.
Samen met jou zal ik zoeken naar een praktische, oplossingsgerichte manier om hier mee om te gaan. Ik zal zorgen voor een plan van aanpak waarmee je zelf aan de slag kunt.

Hondengedragsdeskundige Lars van den Berg 04
Mijn manier van werken is erop gericht om de balans tussen jou en je hond weer te herstellen. Soms kan dat in één sessie en soms is daar een langer traject voor nodig. Ik kom bij jou thuis waar ik luister naar je verhaal, de hond observeer en even met jou en je hond ga wandelen. Hierbij kan ik jouw relatie met je hond goed bekijken en mijn plan maken.

Bezoek de website van Lars van den Berg.