KynoWellness

KynoWellness: Waarom hondenmassage?

Als een hond uit balans is, zie je dit niet alleen terug in zijn communicatie, houding en gedrag. Het lichaam zelf is dé bron van informatie over hoe het met uw hond gaat. Door het lichaam goed te observeren in beweging en stand en door systematisch te palperen, kun je spanningsgebieden opsporen en met massage gericht aanpakken.

Els Schriemer van KynoWellness is gespecialiseerd in deze behandeling.

KynoWellness Els Schriemer Hondenmassage

Naast de stress reducerende werking, kan massage vaste lichamelijke en gedragsmatige patronen doorbreken en het natuurlijke evenwicht herstellen.

In deze drukke maatschappij is het ook voor onze trouwe viervoeter soms moeilijk om de rust te bewaren. De honden krijgen veel stress. Er is veel verkeer, veel geluid, ze gaan op cursus of op sport, komen in het bos andere honden tegen…. noemt u het maar op.
Niet alleen de negatieve situaties kunnen stress geven, ook de leuke, positieve situaties. Al die stresshormonen die aangemaakt worden in het lichaam zullen weer afgevoerd moeten worden om balans te houden. Gebeurt dit niet, dan kan het zijn dat de hond gedragsproblemen krijgt.

KynoWellness Els Schriemer

Ook pijn is vaak een oorzaak van stress en dus gedragsproblemen. Honden geven niet snel aan dat zij pijn hebben, dus het ontgaat ons wel eens.
Ook als wij niet luisteren naar onze hond, de taal niet begrijpen, geeft dat stress. Heel begrijpelijk, als er niet naar ons geluisterd wordt, dan raken wij ook gefrustreerd.

Kortom, stress is één van de grootste oorzaken van problemen, zowel fysiek als mentaal.
Het is dus zaak dat de stress regelmatig afgevoerd kan worden.

Dit kan door de hond de nodige rust te geven.
Heeft de hond chronische stress, of is zijn stressemmertje nog vol door bijvoorbeeld herplaatsing, dan is massage een prachtig middel om al die stresshormonen te laten afvoeren…

KynoWellness Els Schriemer Stempels

KynoWellness Els Schriemer Aromatheraphie

Steun aan Dog Rescue Greece.

Els Schriemer van KynoWellness geeft 15% van de opbrengsten van massagebehandelingen die via Dog Rescue Greece zijn gegeven aan de stichting.
Wilt u gebruik maken van KynoWellness en daarmee ook Dog Rescue Greece steunen?
Vraag dan per email aan onze nazorgmedewerker om de verwijscode.

Bezoek de website van KynoWellness.