Smiley

Smiley
Teefje Smiley 00 profiel 03
Indicatieve gegevens
Teefje Smiley – Geboren: 16 juli 2020
Grootte: ca. 50 cm (geschat op: 15-03-2022)
Gewicht: ca. 18 kg (geschat op: 15-03-2022)
Gesteriliseerd: Ja
  • Status: Beschikbaar voor adoptie
  • Locatie: In Nederland

Teefje Smiley 30W
Over Smiley:

Smiley woont sinds kort in een gastgezin in Nederland, waar ze helemaal begint te wennen en zich ontpopt als een lieve, aanhankelijke en vrolijke hond. Haar staartje lijkt soms net een propellertje.
Ze slaapt graag op een zacht kussen en vindt al het speelgoed leuk. Samen met de andere honden in het gastgezin kan ze heel goed even alleen thuis blijven.
Aan de lijn mee naar buiten gaat steeds beter. Ze begint te genieten van alle lekkere luchtjes en wil zelfs al spelen met de honden die ze tegenkomt. Ze maakt goede vorderingen.
Met katten kan Smiley niet overweg.
Haar naam heeft ze niet voor niets gekregen; ze kan lachen! Als ze je leert kennen, lacht ze naar je! 

Smiley was in Griekenland gevonden achter een camping. Zij heeft daar haar 3 pups gekregen. De pups lagen onbeschut in een snijdend koude wind. Zonder hulp zouden ze het niet overleefd hebben.
Vrijwilligers hebben de pups meegenomen en Smiley volgde gewillig mee naar de auto.
Moeder en pups deden het al snel heel goed in de opvang. Smiley werd gesteriliseerd en is inmiddels in Nederland.

Teefje Smiley 43
Update van het gastgezin 26 juni 2022:

Smiley begint een echte huishond te worden, van huiselijke geluiden schrikt ze niet meer, met uitzondering van de stofzuiger, want die blijft ze eng vinden. Ze krijgt dan ook de gelegenheid om naar buiten te gaan. Smiley doet het heel erg goed.

Teefje Smiley 45

Eten doet ze als de beste, ze krijgt haar bak met eten in een aparte ruimte zodat ze alle tijd krijgt om deze op haar gemak leeg te eten.
Als ze de kans krijgt probeert ze de voerton open te krijgen. En alles wat op de grond ligt beschouwd ze als haar eigendom en neemt dat mee naar mand, ongeacht wat dit ook is!

Als je alleen met Smiley gaat lopen, gaat dit steeds beter, al moet je wel bedacht zijn op alles wat zij ziet, vogeltjes, eendjes of katten vindt ze erg interessant, ze wil dan poolshoogte gaan nemen, ook al wil jij de andere kant op. Smiley is een fysiek sterke hond.

Teefje Smiley 41

Met de auto heeft ze een haat/liefde verhouding. Er zelfstandig inspringen doet ze niet. Als de bijrijdersstoel leeg is wurmt ze zich naar voren om daar als een heuse prinses plaats te nemen (zie ook het filmpje).
Alleen thuis blijven lukt nog niet. Dit moet helemaal worden opgebouwd.
Als ze alleen is blaft ze en gaat ze aan de deur krabben en aan de deurposten bijten. Als ze samen is met een andere hond, gaat het al een stuk beter.

Teefje Smiley 46

Smiley is na haar moeilijke start nu helemaal toe aan een eigen baasje. Waar ze tot rust kan komen en de aandacht krijgt die ze verdient.
Bent u de juiste persoon om haar een veilige en stabiele omgeving te bieden?
En is er al een stabiele hond in huis?
Vul dan alstublieft het belangstellingsformulier voor haar in.

In onze adoptieprocedure leggen wij stap voor stap uit hoe een adoptie verloopt. Wij adviseren u deze beschrijving aandachtig door te lezen.