Pico-geadopteerd

Pico – reutje

Pico werd samen met zijn broertjes Freddy en Frodo gered door de Griekse politie.

Hij heeft al zijn vaccinaties gehad en is 23 februari 2018 in Nederland aangekomen.

Pico lijkt op het eerste gezicht een klein hondje, maar is toch al 43 cm hoog (schouderhoogte) en zijn slanke lijfje weegt ca. 11 kg.
Hij heeft een prachtig kopje, mooie lange poten en een gladde staart.

Bij de eerste kennismaking is Pico geen hondje dat direct op je af komt. Hij neemt zijn tijd om je van afstand te bekijken, totdat zijn nieuwsgierigheid het na een uurtje wint van zijn angst voor vreemden en hij je komt bekijken en besnuffelen.
Is dat contact eenmaal gemaakt, dan gaat het snel, wil dan hij graag je aandacht en houdt hij ervan om dichtbij je of tegen je aan te liggen.

Het meest opvallende is dat Pico al vanaf aankomst zo goed als zindelijk is. Uiteraard als hij overdag wel op tijd wordt uitgelaten, maar ook de nacht komt hij probleemloos door zonder ongelukjes.

Zodra hij een plekje heeft uitgekozen waar hij graag ligt, dan begint hij de speeltjes één voor één naar dat plekje te verplaatsen. Morgen kan het een ander plekje zijn en begint hij daar opnieuw mee.

Zijn nieuwsgierigheid is groot, hij wil graag uit het raam kijken wat er buiten allemaal gebeurt en als je ergens mee bezig bent, wil hij graag zien wat je doet.
Hij is leergierig en slim, een intelligentiespelletje vindt hij leuk en heeft het snel door wat de bedoeling is.

Eten betekent voor Pico aanvallen alsof zijn leven ervan afhangt en mogelijk is dat in zijn korte verleden ook wel zo geweest.

Buiten is het allemaal nog eng in de grote wijde wereld. Komt er iemand aanlopen, dan stopt hij totdat die persoon voorbij is. Hetzelfde met fietsen, brommers en auto’s. Verder gaat het lopen aan de lijn redelijk goed, al heeft dat nog wel verbetering nodig.

Denkt u dat u wel eens het juiste baasje of vrouwtje zou kunnen zijn voor Pico?
Vul dan snel een adoptie-formulier voor hem in.

Geboortedatum: 20 juli 2017
Grootte: 43 cm. (27-2-2018)
Gewicht: 11 kilo (27-2-2018)
Gecastreerd?: Nee.

Reutje Pico van Dog Rescue Greece

Pico

Reutje Pico van Dog Rescue Greece Reutje Pico van Dog Rescue Greece Reutje Pico van Dog Rescue Greece


Pico werd op 11 maart 2018  geadopteerd.