Millah-geadopteerd

Millah – teefje – wacht bij een gastgezin in Nederland op adoptie.

Teefje Millah van Dog Rescue Greece
Dag lieve mensen…
Graag wil ik mijzelf even voorstellen, mijn naam is Millah en ik ben nu één jaar oud.
Op dit moment woon ik bij een opvanggezin met andere hondenhuisgenootjes in Eindhoven en daar heb ik al heel veel geleerd!


Ik hou enorm van knuffelen en stoeien, ik ben een echte knuffelkont. Soms vind ik andere mensen of kinderen nog een beetje spannend maar als ik dan samen met een hondenvriendje of vriendinnetje ben dan heb ik hier niet zoveel last van. Ik zie dan dat het eigenlijk helemaal niet spannend hoeft te zijn en dan kan ik me weer herpakken. Het zou voor mij dan ook het beste zijn om bij iemand terecht te komen die al één of meerdere honden heeft.

Teefje Millah van Dog Rescue Greece

Ik vind het erg leuk om nieuwe dingen te leren, zo heb ik bijvoorbeeld al geleerd om te zitten als mijn riem vast of los wordt gemaakt, voordat ik na het wandelen weer terug naar binnen mag of voordat ik mag beginnen met eten. Ook geef ik al een high-five en kan ik gaan liggen als mij dat wordt gevraagd! Als mijn baasje even weg moet van huis vind ik dat niet erg. Wel vind ik het fijn als dan de televisie of radio aangezet wordt en de gordijnen dicht gedaan worden, dan voel ik niet de drang om me te focussen op geluiden die van buiten komen. Ik ga dan rustig op de bank liggen en ga dan slapen of spelen met mijn speelgoed.

Teefje Millah van Dog Rescue Greece

Tijdens het wandelen loop ik het liefst aan een langlooplijn zodat ik op mijn eigen tempo overal even kan snuffelen en vooruit kan lopen. Auto’s, brommers, fietsers etc. daar heb ik geen problemen mee. Voorheen vond ik wandelen namelijk erg spannend, vooral omdat er ook ander mensen op straat lopen, maar tegenwoordig vind ik het juist erg leuk! Met een korte riem voel ik snel spanning en dan vind ik het wandelen niet meer zo leuk.

Teefje Millah van Dog Rescue Greece

In nieuwe situaties heb ik even de tijd nodig om de omgeving en de mensen daarin te leren kennen maar zodra ik op mijn gemak ben wil ik eigenlijk alleen maar knuffelen en spelen. Zo vind ik het bijvoorbeeld nog even spannend als er bezoek binnen komt die ik nog niet ken, maar mijn baasje kan me dan gewoon naar mijn plaats sturen, dan heb ik vrij snel in de gaten dat ik me niet druk hoef te maken en ga ik er weer ontspannen bij liggen.

Teefje Millah van Dog Rescue Greece

Ook heb ik in het verleden samen gewoond met kleine kinderen en dat vond ik erg leuk! We konden altijd samen spelen en knuffelen en daar genoot ik van.
Ik heb behoefte aan een baasje met genoeg zelfvertrouwen zodat ik weet waar ik aan toe ben. Anders voel ik mij nog onzeker terwijl dat helemaal niet hoeft.

Teefje Millah van Dog Rescue Greece

Wilt u meer over mij weten of mijn nieuwe baasje worden?
Vul dan snel een belangstellingsformulier voor mij in, dan nemen de mensen van Dog Rescue Greece contact met u op!


Millah schittert in deze mooie film:


Millah werd op 8 juli 2018 geadopteerd.