Macho-geadopteerd

Reutje Macho van Dog Rescue Greece

Dit is Macho, een heel mooi, vriendelijk hondje, doet wat aan een Retriever denken. Hij is samen met nog een jonge hond gedumpt in een kustplaatsje vlakbij Preveza. Al in februari werden ze gesignaleerd door buurtbewoners die daar voer voor ze hebben neergezet. Ze hielden zich schuil in de braamstruiken maar Macho overwon al snel zijn angst voor mensen, kwam steeds dichterbij en liet zich tenslotte aaien.
Hij werd steeds vrijmoediger en liep toen ook midden over de straat, met alle risico’s van dien.


Reutje Macho van Dog Rescue Greece
Sinds 15 mei 2018 is Macho in Nederland. Zijn gastgezin schrijft het volgende over Macho: 

Macho is een jonge reu van 4 maanden en een plaatje om te zien. Hij is vanaf 15 mei in Nederland en moet nog erg wennen aan alle veranderingen. Wat direct aan hem opvalt is dat hij ontzettend vriendelijk is en het heerlijk vindt om te kroelen. Het allerfijnst vindt hij het als hij zijn hoofd in je armen mag verstoppen en zijn nek en koppie geknuffeld worden. Zo kan hij minuten blijven staan. Hij woont momenteel in een gastgezin waar twee katten aanwezig zijn en hier gaat hij goed mee om. Als hij met eten zit,  doet hij af en toe zacht grommen als een kat te dichtbij komt, maar dit is erg makkelijk te corrigeren en nu reageren ze niet meer op elkaars aanwezigheid. Mensen mogen gewoon zijn botjes, speeltjes en voer afpakken, dit laat hij prima toe. In huis is hij erg rustig, je hoort hem niet. Langzaamaan ontdooit hij en zoekt af en toe je aandacht op voor een kroel of een brokje. Macho is wel een erg onzeker mannetje waardoor hij af en toe een deemoedsplasje wil doen als je te enthousiast op hem af gaat om hem te aaien. Hier kan hij vrij weinig aan doen, maar dit verbetert als hij rustig benaderd wordt, wat ouder en zelfzekerder wordt.

Reutje Macho van Dog Rescue Greece

Buiten wandelen is voor hem nog lastig, maar na één dag is er al een verschil te merken! Hij was geen tuig en lijntje gewend en wil daardoor in het gras gaan liggen om de boel vanaf daar te observeren en als je dan naar hem toe gaat rolt hij op zijn rug in totale overgave. Als je hem de tijd geeft begint hij zijn neus te gebruiken en kun je leuke stukjes met hem lopen op zijn eigen tempo. Hij doet zijn behoefte gewoon netjes buiten. Door zijn onzekerheid buiten wil hij nog wel eens grommen en blaffen naar andere honden, maar ook dit is makkelijk te corrigeren en gaat na één dag ook al een stuk beter. Binnen is de bench zijn veilige plekje en vindt het heerlijk om daar te slapen of op zijn botje te knagen.
’s Nachts slaapt hij door zonder herrie te schoppen.

Macho is een jonge knul van ongeveer 45cm hoog (schofthoogte) en 60cm lang. Begin mei woog hij 12 kilo, maar aangezien hij lekker doorgroeit verwachten we dat hij nu iets zwaarder is.

Voor Macho zoeken we een eigenaar met ervaring die rust uitstraalt en hem kan laten zien wat er van hem verwacht wordt. Door zijn onzekerheid is er iemand nodig die weet hoe er met bepaalde situaties omgegaan moet worden en die hem de tijd geeft om te wennen. Aangezien er binnen een dag al zo veel voortgang is verwachten we dat het met Macho helemaal goed gaat komen.
Wie laat zich verleiden door deze knappe man met zijn sprekende bruine ogen?

Met het belangstellingsformulier kunt u ons laten weten dat u interesse heeft in Macho. Wij nemen dan contact met u op.


Macho werd 30 juni 2018 geadopteerd.