Liza

Liza
Teefje Liza 00 profiel 03
Indicatieve gegevens
Teefje Liza – Geboren: 10-01-2021
Gewicht: ca. 20 kg (geschat op: 22-06-2023)
Grootte: ca. 55 cm (geschat op: 22-06-2023)
Gesteriliseerd: Ja
  • Status: Beschikbaar voor adoptie.
  • Locatie: In Griekenland
Teefje Liza 12
Informatie:

Dit is Liza.
Zij heeft een moeilijke start gehad.
Liza is van de straat gehaald nadat de bewoners dreigde haar te vergiftigen.
Liza is in een gastgezin in Nederland geweest. Helaas was dit niet de juiste plek voor haar en hadden we ook geen geschikte opvang voor handen. Daarom krijgt zij nu vanuit Griekenland een tweede kans.

Teefje Liza 16
Lees hieronder haar verhaal:

Na overleg met de stichting en het gastgezin is besloten om Liza vanuit Griekenland een nieuwe kans te geven. Want Liza mag dan een rugzakje hebben, als zij in een gezin terecht zou kunnen komen waar ze alleen is, waar ze geen rekening hoeft te houden met andere honden en men neemt de tijd en geduld om met haar aan de slag te gaan, dan krijg je een geweldige hond.

Teefje Liza 03W


Liza was 4 weken in Nederland bij een opvanggezin. Ze is een lieve hond, regelmatig kwam ze even “langs ” voor een knuffeltje. Spelen met touw, bal of bot vindt Liza geweldig. Aan huiselijk geluiden was ze snel gewend geraakt. Na een paar dagen gewoon op de vloer te hebben gelegen, ging ze steeds vaker op een zacht kussen liggen. Er werd in het gastgezin ook heel rustig aan haar conditie gewerkt, ze merkten dan ook dat ze nog niet voldoende uithoudingsvermogen heeft. Maar met de juiste afwisseling, rust, spelen en wandelen, komt dit helemaal goed.
Liza was binnen een week zindelijk, als je met haar gaat wandelen kan het even duren voordat ze haar behoefte doet.
Lopen aan de lijn deed ze, gezien de korte periode dat ze in Nederland was, gewoon goed. Aangezien het zo goed gaat met wandelen is het gastgezin gaan oefenen om Lisa aan de lange lijn te wennen, dit laat zien dat ze een snelle leerling is.

Teefje Liza 04W


Zoals zo veel hondjes in Griekenland heeft ook Liza voor haar eten moeten vechten, dit is een probleem waar aan gewerkt is, maar waar een adoptant mee verder moet gaan werken en rekening mee moet houden. We plaatsen Liza dan ook niet bij een andere hond, hoe stabiel deze hond ook is. Liza is een tikkeltje jaloers. Ook plaatsen we Liza niet in gezin met kinderen.
Aangezien er meerdere hondjes in het gastgezin zijn, hebben ze er voor gekozen om haar apart te laten eten. Liza eet wel uit een antischrokbak want ze eet veel te snel. Toch heeft ze geen baknijd en kun je alles uit haar bek halen.
‘s Nachts sliep ze in een grote bench, ze moest wel even gelokt worden met een paar brokjes, maar eenmaal in de bench hoorde je haar niet en sliep ze de hele nacht door. Liza kan ook prima een paar uur alleen zijn, mits ze een lange wandeling heeft gemaakt.

Teefje Liza 02W


Na 3 weken begon Liza de oudste hond van het gastgezin te domineren, Liza accepteerde het niet dat dit oude hondje vrij kon rondlopen. Met de andere hond uit het gastgezin ging Liza beter om, maar ook hier viel ze soms naar uit, maar ze konden samen ook lief spelen. Dit is ook de reden dat er besloten is om haar vanuit Griekenland een nieuwe kans te gunnen.
In haar nieuwe huis is stabiliteit en regelmaat één van de belangrijkste dingen. Liza heeft duidelijke leiding nodig, want als zij de dingen zelf moet regelen dan kan zij daarin nog wel eens de verkeerde keus maken en dat moet echt voorkomen worden. Bij een baasje alleen komt Liza het best tot haar recht.

Teefje Liza 14
Baasje gezocht:

Kortom, wie kan Liza helpen haar rugzakje met voernijd en jaloezie te doen vergeten?
Als dat lukt dan heb je een geweldige hond aan haar. Dit wordt haar zo gegund.
Liza is het dik en dik waard om een forever home te krijgen.

Bent u de baas die Liza een stabiele opvoeding kan geven?
Vult u dan alstublieft het belangstellingsformulier voor haar in en wij nemen dan contact met u op.

In onze adoptieprocedure leggen wij stap voor stap uit hoe een adoptie verloopt. Wij adviseren u deze beschrijving aandachtig door te lezen.