Irma

Irma

Teefje Irma 00 Profiel 5

Indicatieve gegevens
Teefje – Geboren: 20 december 2018
Grootte:  39 cm (gemeten op: 22-04-2019)
Gewicht:  11,7 kg (gewogen op: 13-8-2019)
Gesteriliseerd: Nee

Beste mensen mijn naam is Irma.
Ik ben een van de zeven kindjes van mijn moeder.
Samen met mijn broertjes en zusjes woonde ik nu in de shelter in Griekenland.
17 Juni mocht ik naar Nederland komen en woon hier nu in een Gastgezin.

Teefje Irma 26 W

Wij zijn geboren in de tuin van een mevrouw, onze moeder is een zwerfhond en zij zocht daar een plekje om te bevallen.
De mevrouw wist dat wij er waren en gaf ons zo nu en dan iets te eten.
Toen we niet meer bij onze moeder dronken zijn we door de lieve vrijwilligers opgehaald en meegenomen.
Ook onze mama ging mee, maar nadat zij geholpen is ging ze weer terug.
Onze mama is gelukkiger in vrijheid, maar wij krijgen hier de kans om op zoek te gaan naar een baasje en een thuis.
We zijn nog wel wat terughoudend naar mensen toe, maar dat komt met het juiste baasje wel goed.
We zoeken dus een baasje dat ons de tijd geeft en ons stapje voor stapje leert vertrouwen dat het leven leuk is.

Teefje Irma 27 W

UPDATES VAN HET GASTGEZIN:

Update 24 juni 2019

Mag ik mij even voorstellen, ik ben Irma, samen met mijn zusje Kiki ben ik 17 juni aangekomen in Nederland, mijn zusje is al geadopteerd en ik word opgevangen bij een gastgezin.

Ik ben 7 maandjes oud. Ik denk dat ik uiteindelijk een middenmaatje ga worden. Het is allemaal nog wel even wennen voor mij, een mand, een bench, wandelen, soms heb ik het hier nog een beetje moeilijk mee en dan ga ik onder tafel liggen om alle indrukken te verwerken. Aan de riem lopen is erg spannend voor mij, er zijn zo veel geluiden om mij heen dat ik soms niet weet waar ik kijken of ruiken moet. Maar met veel tijd en geduld gaat dit goed komen.

Update 05 juli 2019

Inmiddels ben ik een kleine 3 weken bij mijn gastgezin. Het leventje in Nederland begint toch wel leuk te worden, zeker in huis. Ik ben een “avondhond” overdag slaap ik nog veel, maar ’s avonds wil ik wel met de twee andere honden spelen.

Als ik ’s morgens uit de bench kom begroet ik mijn huisgenoten uitgebreid, daarna gaan we met z’n allen uit, dat blijft nog wel spannend, maar ik doe het toch maar. Als we thuis komen krijg ik eten, niet uit een bak of kommetje, maar ik ben er achter gekomen dat ik het liefst eet van de grond. In de tuin en buiten vind ik nog steeds spannend, maar ik ga steeds verder te tuin in om te ontdekken wat er allemaal is. Zindelijk ben ik ook, heeft mijn gastgezin niets aan hoeven doen, want ik doe gewoon de andere twee honden na. Ik moet nog een poosje een pilletje slikken, ik vind het goed als ze dit in mijn bekkie stoppen, heb ik geen enkele moeite mee. Ook vind ik het goed als ze mij “onderzoeken” naar teken, pootjes, oren, voetjes, oksels, ik vind het allemaal prima.

Autorijden vind ik ontzettend leuk, kan ik alles goed overzien, ik weet gewoon niet waar ik kijken moet, er is ook veel te zien.

Update 22 juli 2019

Afgelopen week is ze met sprongen vooruit gegaan. Ze is gaan spelen met een balletje en een bot.
We worden ook uitgebreid begroet als we thuiskomen en ze “praat” dan veel. In huis gaat het dus goed.
We brengen haar nu 1 of 2 keer per dag naar de tuin, dit is nog wel spannend voor haar, ze kruipt tussen de planten en gaat dan liggen. Uitgaan en eten is nog wel een dingetje.

Update 5 augustus 2019

Meer en meer raak ik gewend aan het Nederlandse hondenleven, de ene dag is het ontzettend warm en de andere dag loop ik in de regen. Ik maak best een aantal vorderingen, zoals eerder verteld heeft mijn gastgezin ook hondjes en daar begin ik steeds meer mee te spelen, voetballen vind ik ook leuk om te doen. Als er bezoek komt vind ik dit nog wel een beetje eng, maar ik ga gewoon achter een stoel zitten, zodat niemand mij kan zien.

We gaan 2 x per dag met z’n allen naar het bos, ik krijg dan een lange lijn zodat ik grotendeels zelf kan bepalen welke kant ik op wil, waar meer mensen zijn ga ik liever een andere kant op en waar andere honden zijn dan wil ik daar wel mee kennis maken. Het liefst spring ik ( als een kangaroe ) door het hoge gras achter mijn huisgenoten aan, die kuilen aan het graven zijn want ook ik vind dit leuk om  te doen.

Teefje Irma 25 S

Update 8 oktober 2019

Mijn maatje en ik vormen in het bos een bijzonder setje. Wij worden namelijk aan elkaar vastgemaakt met een riem zodat ik ook “los” kan lopen. Ik vind dit helemaal geweldig. Ik kan nu rennen. Het maakt mij niet uit of de regen met bakken de lucht uit komt, ik ren, ren en ren. Verder ga ik stapje voor stapje vooruit. Ik kom wat dichter in de buurt van vreemde mensen en ook eten gaat beter, al eet ik nog steeds van de grond.

Ik heb ook speelgoed, ballen, een stuk touw, een bot. Je doet me geen groter plezier dan met mij te spelen.

Weet je wat mij een mooi verjaardagscadeau lijkt, dat ik per 1 november (mijn verjaardag) mijn eigen mandje gevonden zou kunnen hebben, het liefst bij geduldige mensen, waar ik gewoon op mijn gemak mag wennen aan mijn nieuwe omgeving, dat zou ik ontzettend fijn vinden.

Teefje Irma 28 W

Zou u mijn baasje willen worden?
Vul dan snel een belangstellingsformulier voor mij in.

In onze adoptieprocedure leggen wij stap voor stap uit hoe een adoptie verloopt. Wij adviseren u deze beschrijving aandachtig door te lezen.

Irma werd op 10 november 2019 geadopteerd.