Artemis-geadopteerd

Artemis

Teefje Artemis 00 Profiel 6

Indicatieve gegevens
Teefje – Geboren: Begin november 2018
Grootte:  44 cm (gemeten op: 11-04-2019)
Gewicht:  17 kg (gewogen op: 11-04-2019)
Gesteriliseerd: Nee

Lieve mensen, mijn naam is Artemis. Mijn zus en ik zijn geboren in Griekenland maar wonen sinds kort bij een gastgezin in Nederland.

Eerst waren we met meer, maar nu zijn we al een hele tijd met zijn tweetjes.

Teefje Artemis 45 W

De vrijwilligers hier hebben onderzoek gedaan, naar waar wij vandaan zijn gekomen. Toen zij ons vonden, zwierven we al weken rond.
Ze zijn er achter gekomen dat er in ieder geval nog een broertje is, dat al door lieve mensen in huis is genomen….en nog 2 puppy’s door andere mensen. Van onze moeder was helaas geen spoor meer.
Zoals gezegd hebben wij weken over straat gelopen. Regen, sneeuw, vorst en honger….we hebben het allemaal doorstaan.
Maar nu zijn we veilig.
De mensen hier zeggen dat wij brave meisjes zijn, die graag knuffelen. We zijn vriendelijk voor alles en iedereen.

Teefje Artemis 39 W

UPDATE VAN HET GASTGEZIN 24 juni 2019:

De meisjes doen het ontzettend goed, ze zijn helemaal gewend ( eigenlijk dag 1 al ), in huis luisteren ze goed en ze zijn volledig zindelijk. Ze kunnen alleen thuis blijven en slapen dan in de bench. De bench is voor beide geen probleem, ook als er om de bench heen veel gebeurd slapen ze rustig verder. Op straat zijn ze erg sociaal en willen naar iedereen toe. Ze springen niet en benaderen iedereen blij, maar mooi kalm. Ze blaffen beide niet. Soms een klein woefje, maar als je dat corrigeert zijn ze meteen stil. Als het toegelaten word zijn het denk ik wel slopers.

Diana heeft het meeste lef van de twee. Ze neemt het voortouw en zal eerder proberen uit te vallen naar andere honden als ze hier de kans voor krijgt. Ze moet nog leren om goed aan de lijn te lopen, maar dit gaat met de dag beter. Ze is een hele lieve speelse sociale hond. Ze speelt erg veel met onze andere hond. Speelgoed vind ze soms leuk, maar ze moet dan goed in de gaten gehouden worden, omdat ze het nog wel eens wil claimen en dan uitvalt. Ook dit is erg goed te corrigeren, ze geeft dan meteen het speelgoed af. Diana eet goed.

Artemis is wat rustiger en vind eigenlijk alles prima. Ze loopt perfect aan de lijn. Ook zij speelt graag met onze hond, maar is er veel sneller klaar mee en zoekt dan een rustig plekje op. Om speelgoed geeft ze weinig. Op straat wil ze nog wel eens schrikken, maar dit is heel minimaal. Ook Artemis eet goed.

De dames laten vrijwel alles toe en je mag ze overal aanraken, voetjes, teentjes, tanden, oren. Ze zien alles als spelen. Wanneer er iets gebeurd dat ze spannend vinden, zoeken de dames elkaar op en kalmeren elkaar. Ze werken samen in alles wat ze doen en versterken elkaars gedrag. Bij veel honden zorgt dit vaak voor ongewenst gedrag, maar zij vullen elkaar aan en worden echt rustig van elkaars aanwezigheid. Ik neem ze elke avond mee voor een aparte wandeling, maar ze zijn zo aan elkaar gehecht dat degene die thuis blijft in paniek raakt, de aanwezigheid van een andere hond helpt hier niet bij. Zodra ik dan terug ben zijn ze heel lang ook echt niet bij elkaar weg te krijgen. Ze hebben echt een roedeltje gevormd en ik weet dan ook niet of het verstandig is als ze apart van elkaar geplaatst worden.

UPDATE VAN HET GASTGEZIN 5 augustus 2019:

Daar zijn we weer! We zijn inmiddels alweer bijna 7 weken in Nederland en wat hebben we veel te vertellen.

Met ons gaat het erg goed. We hebben een druk leventje en we mogen bijna overal mee naartoe en dat vinden we erg gezellig. We wonen samen met 2 katten die wij erg lief vinden, helaas vinden de katten het niet zo leuk als wij ze poetsen. Ze zeggen dat ze dat zelf ook wel kunnen. We zien tijdens onze wandelingen heel veel andere hondjes en we willen met bijna iedereen spelen, helaas is daar niet altijd tijd voor want soms zijn we aan het trainen. We doen heel goed ons best en we kunnen dan ook al erg netjes naast lopen, zelfs als we afgeleid worden. Knap he van ons. Als we mensen tegenkomen proberen we toch altijd wat aandacht te krijgen, meestal lukt het ook nog! Vooral kinderen vinden wij heel gezellig, vooral als ze van knuffelen houden.

Soms gebeuren er ook hele gekke dingen! We lagen laatst heerlijk te snurken, want dat kunnen we erg goed, toen we ineens allemaal klappen hoorden. Onze pleegmama zei dat dit vuurwerk was, wat een herrie zeg! Gelukkig vonden we het niet eng en zijn weer in slaap gevallen. En auto’s, dat vinden we ook rare dingen waar we liever niet in zitten. Al dat geschommel maakt ons misselijk.

Toen we naar Nederland kwamen leken we echt nog op puppy’s! Maar we zijn alweer wat gegroeid, we zijn zelfs door een bedje gezakt, maar we worden misschien nog wel iets groter. We gedragen ons nu ook niet meer als puppy’s. We gaan nu puberen en stiekem sokken stelen dus we slapen in de bench als onze pleegmama weg is en dat kunnen we heel goed.

Het enige wat we niet kunnen is zonder elkaar. Dus we willen graag samen oud worden. We zitten nog bij ons gastgezin waar we het heel erg naar onze zin hebben maar een forever home zou perfect zijn!

Teefje Artemis 48
Nu wordt het tijd om op zoek te gaan naar een eigen baasje.
Bij voorkeur gaan we samen naar een nieuw baasje en worden we niet van elkaar gescheiden.

Zou u mijn/ons baasje willen worden?
Vul dan snel een belangstellingsformulier in.

In onze adoptieprocedure leggen wij stap voor stap uit hoe een adoptie verloopt. Wij adviseren u deze beschrijving aandachtig door te lezen.

Artemis werd op 26 augustus 2019 geadopteerd.