Teo

Teo
Reutje Teo 00 Profiel 02
Indicatieve gegevens
Reutje Teo – Geboren: 17 Juli 2017
Grootte: 63 cm (gemeten op: 27-10-2020)
Gewicht: 26 kg (gewogen op: 27-10-2020)
Gecastreerd: Ja
  • Special Needs
  • Status: Beschikbaar voor adoptie
  • Locatie: In Griekenland

Lieve mensen in Nederland, mijn naam is Teo en ik ben op zoek naar een eigen thuis.

Reutje Teo 22 W
Wie ben ik?

Ik ben dus Teo en vernoemd naar de dierenarts die mijn leven heeft gered. Hieronder leest u het verhaal.
Begin juni 2020 ben ik gevonden op straat in Griekenland en ik was in een vreselijk slechte conditie. Ik was ondervoed en voelde me erg ziek, maar het ergste was nog de pijn aan mijn rechter voorpootje. Dat was heel erg gezwollen en ik kon er nauwelijks op lopen.
Dimitris van de hondenopvang, heeft mij opgehaald en naar de dierenkliniek gebracht waar ik helemaal ben onderzocht.
Het bleek niet best met mij gesteld. Ik bleek ernstige bloedarmoede te hebben en Ehrlichia en Leishmania met een waarde van 1/800. Helaas was dat nog niet alles want in mijn voorpoot zaten meerdere breuken en een vergevorderd stadium van osteomyelitis (botinfectie). Er mist ook een stuk van mijn linker oor.
Er werd besloten te proberen om mij in leven te houden. Helaas was er geen andere optie dan mijn pootje te amputeren. Daar hebben de mensen het moeilijker mee gehad dan ik want het deed vreselijk pijn en nu ben ik daar gelukkig vanaf.
Na de operatie was het nog een hele strijd om op gewicht te komen en met veel therapie weer te leren lopen op 3 poten. Maar ik ben een doorzetter en heb het gehaald.
Ik ben inmiddels ingeënt, gechipt en gecastreerd en gebruik nu nog 2 pilletjes (Zylapours) per dag. In december 2020 krijg ik nog een keer een bloedonderzoek.

Reutje Teo 26
Karakter:

Vanaf eind juli 2020 woon ik nu in de opvang voor honden en de verzorgers vinden mij vanaf de eerste dag dat ik hier kwam al een lief ventje. Ik ben altijd vrolijk en spelen met de andere hondjes hier vind ik heel erg leuk. Een pootje minder is voor mij geen probleem.
Iedere morgen mag ik mee met de dagelijkse wandeling om mijn conditie op peil te houden. Tijdens de wandeling hou ik de verzorgers altijd heel goed in de gaten en blijf zoveel mogelijk bij hen in de buurt. Ik krijg dan nog wel eens een knuffel of er worden lieve woordjes tegen me gezegd.
Met de puppy’s spelen vind ik super leuk. Die kleintjes ruiken ook zo lekker en zijn zóóów lief.
Oja, op mijn buik kriebelen vind ik ook erg lekker. Daar ga ik echt voor liggen.

Reutje Teo 23
Wat zoek ik?

De verzorgers hier vinden dat ik na alle ellende die ik heb meegemaakt, het echt verdien om een eigen thuis te vinden. Het wordt winter, en dan wordt het hier erg koud wat niet al te best voor me is.
Ik ben echt toe aan een stabiele omgeving bij een eigen baasje of familie. Mensen die er helemaal voor me zijn en net als ik, er niets om geven dat ik een pootje minder heb. Heeft u voor mij een plekje in uw huis over en kan u mij helpen een goede huishond te worden? Alles wat u daarvoor nodig heeft is een portie geduld, liefde, tijd en mij.
Ik beloof u dat ik u niet teleur zal stellen en een trouwe metgezel zal worden.

Denkt u nu na het lezen van mijn verhaal: “Deze lieverd hoort nu al helemaal bij mij”?
Vul dan alstublieft het belangstellingsformulier voor mij in. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

In onze adoptieprocedure leggen wij stap voor stap uit hoe een adoptie verloopt. Wij adviseren u deze beschrijving aandachtig door te lezen.