Radja-geadopteerd

Radja
Reutje Radja 00 Profiel 01
Indicatieve gegevens
Reutje Radja – Geboren: ca. november 2019
Grootte: ca. 62 cm (gemeten op: 28-06-2021)
Gewicht: ca. 23 kg (gewogen op: 28-06-2021)
Gecastreerd: Ja
  • Status: Geadopteerd
  • Locatie: In Nederland

Lieve allemaal.
Mijn naam is Radja en woon in een gastgezin in Nederland.

Reutje Radja 06W
Wie ben ik?

De naam Radja (dit betekent “Heerser” in het Indisch) heb ik van mijn verzorger gekregen vanwege mijn mooie uitstraling.
Mijn verhaal is minder mooi. Ik ben nl. met een touw om mijn nek, aan het hek van de opvang gebonden. Ik was overgoten met een chemisch goedje waar ik blijvende littekens aan heb overgehouden. Er zat een briefje bij voor de opvang dat: “als men mij niet wilde hebben, ze me maar vrij moesten laten”.
Natuurlijk konden de verzorgers hier dat niet aanzien en hebben ze me naar de dierenarts gebracht.
Door al die goede zorgen ben ik weer helemaal (op de kale plekken na dan) opgeknapt en zou ik heel graag een eigen plekje vinden.
Alle inentingen en wormenkuurtjes plus een chip heb ik gehad en ik ben weer helemaal gezond. Het is te hopen dat ik zulke dingen nooit meer hoef mee te maken.
Daarom wil ik zo graag in Nederland een baasje gaan zoeken.

Reutje Radja 04W
Karakter:

Nu ik hier een tijdje ben, denken de verzorgers dat ik wel geschikt ben om in een huis te wonen en daarom mag ik naar Nederland.
Ik ben, ondanks alles wat ik heb meegemaakt, een hele lieve en vrolijke hond gebleven en heb nog steeds vertrouwen in de mensen. Ik laat me dan ook graag door ze vertroetelen.
Met de andere hondjes kan ik het heel goed overweg.
Ik ben nog vrij jong en ben al weer veel ellende vergeten. Ik kijk alleen nog maar vooruit.
Hoe ik ben met kinderen en poezen is niet bekend.

Reutje Radja 07W

UPDATE VAN HET GASTGEZIN: 02-07-2021.
Eind juni kwam Radja, na een reis van ruim 48 uur aan in Nederland. Hij is meegenomen naar een gastgezin, daar is hij lekker gedoucht, heeft ie goed gegeten, is een kort rondje uit geweest en heeft toen de hele nacht heerlijk in zijn bench liggen slapen. Hij heeft ’s nachts niet gejankt of geblaft. De volgende dag heeft hij ook grotendeels geslapen.
Inmiddels begint Radja te wennen aan zijn nieuwe situatie. Het gastgezin blijft zich verbazen over hem, hij is ontzettend vriendelijk naar mensen en naar andere honden. Als je dan bedenkt dat hij in zijn jonge leven best al veel heeft meegemaakt en dan zo lief en aanhankelijk gedrag vertoont, dan weet je zeker dat je een heel bijzondere hond hebt.
Radja vertoont bijna geen angst, loopt keurig mee aan de riem en gedraagt zich buiten erg netjes, geen uitval naar andere honden, vogels en eendjes vind ie bijzonder interessant.
Het gastgezin is bezig om hem te laten wennen aan alleen zijn. Zij doen dit door hem in de bench te laten met een “denkspel + voer “, dit gaat, ook al is ie maar kort daar, al behoorlijk goed. ’s Nachts ligt hij zijn bench en dan blaft of jankt hij niet.
Hij leert best snel, in huis is ie praktisch zindelijk, soms plast hij nog wel in de tuin, dit alles binnen 72 uur. Radja heeft geen minpunten tot zo ver, ook al moet hij nog veel leren, hij zal je beste vriend worden.
Wij zoeken voor Radja een gezin, waar hij alle tijd gaat krijgen om te wennen aan een huiselijk leventje, een tuin zal hij zeker waarderen. Een tweede hond zal hij leuk vinden. Of hij overweg kan met katten weten we niet.

Wat zoek ik?

Ik zoek een plekje waar ik helemaal mezelf mag zijn. Waar ik een lid van het gezin word en voor altijd mag blijven wonen.
Een baasje of vrouwtje die van lange wandelingen, spelletjes en een beetje aandacht houden.

Heeft u de tijd en het geduld dat nodig is om een fijne huishond van me te maken?
Kijkt u dwars door mijn littekens heen?
Vul dan alstublieft het belangstellingsformulier voor me in. U krijgt er vast geen spijt van.

In onze adoptieprocedure leggen wij stap voor stap uit hoe een adoptie verloopt. Wij adviseren u deze beschrijving aandachtig door te lezen.

Radja werd op 8 juli 2021 geadopteerd.