Iwan

Iwan
Reutje Iwan 00 Profiel 03
Indicatieve gegevens
Reutje – Geboren: 23 november 2018
Grootte: 36 cm (gemeten op: 08-12-2019)
Gewicht: 15 kg (gewogen op: 08-12-2019)
Gecastreerd: Ja
  • Status: Beschikbaar voor adoptie
  • Locatie: In Nederland

Iwan (voorheen Aris) werd 16 juli 2019 via DRG geadopteerd in Nederland. Hij kwam uit de shelter in Griekenland en mocht bij dezelfde mensen gaan wonen waar zijn zusje Zoë ook geadopteerd is. In zijn nieuwe huis is gebleken dat hij nog erg onzeker is naar vreemde mensen en dat hij niet alleen thuis kan blijven. Helaas heeft zijn huidige baas de tijd niet meer om deze dingen met Iwan op te lossen maar met de juiste aanpak zal dit zeker gaan lukken.

Iwan is een jonge hond en nog heel kort in Nederland. Hij verdient echt een tweede kans, om te wennen aan het leven hier. Hij kan er immers niets aan doen dat er geen tijd meer is om hem te helpen!
Wij zoeken voor Iwan dan ook een baas die hem met veel tijd, geduld en liefde, kan leren dat mensen geen gevaar vormen. Een baas die hem de zekerheid en veiligheid kan bieden, die hij zo nodig heeft om een fijne huishond te worden.
Het zou geweldig zijn als er al een stabiele hond in huis is, waaraan hij zich kan optrekken.

Reutje Iwan 24 W

Update van het huidige gezin waar hij nu woont.
7 december 2019:

Iwan: een rustige hond die zichzelf goed in zijn eentje kan vermaken met zijn bal of met een kauwbot. Ook houdt hij van slapen en kroelen…heel veel kroelen. Hij heeft echt een zachte aanpak nodig waarin hij wordt aangemoedigd.
Iwan gaat goed samen met de andere honden en ook voor de poezen is hij erg lief.
Het is geen allemansvriend, maar wel erg baasgericht.
Gaat netjes zitten om aangelijnd te worden en wanneer hij eten krijgt.
Als er iemand aan de deur is slaat hij aan, maar is ook snel weer rustig.
Bezoek begroet hij door even aan ze te snuffelen en dan gaat hij weer rustig op zijn plekje liggen.
Kinderen vind hij op zich leuk, maar schrikt nog wel als ze plotseling geluid maken of een onverwachte beweging.
Hij maakt dan een brommend/grommend geluid maar doet verder niets.
Iwan is een heerlijk hondje dat nog wel wat begeleiding nodig zal hebben, maar je zal zeker een lieve vriend aan hem hebben.

Reutje Iwan 20 W

Update Iwan 18 januari 2020:

Inmiddels ben ik een kleine twee weken bij mijn nieuwe gastgezin, dit nadat ik bij mijn oude gezin weg was. Eerst opgevangen door een lieve mevrouw en nu bij mijn gastgezin. Bij de lieve mevrouw waren ook katten, hier kan ik prima mee overweg.
In het begin was het wel een beetje wennen, maar ik vind dat het best goed gaat. Ik kan het prima vinden met de twee andere honden in dit gezin. Hier speel ik ook mee.

Reutje Iwan 23 S

Je doet me geen groter plezier dan met mij te spelen en dan het liefst met een tennisbal, dat vind ik zo ontzettend leuk en kan dit heel lang volhouden, maar ook met stuk touw of een bot speel ik graag. Ik slaap ’s nachts in een bench.
Mijn gastgezin vond het nodig dat ik uit een anti schrokbak moest gaan eten, ik at namelijk veel te snel. Dit resulteerde dat  ik soms mijn eten ging uitspuugde. Nu ik deze speciale bak heb gekregen spuug ik niet meer.

Reutje Iwan 28 W

We gaan met z’n allen 2 x per dag naar het bos. Hier mag ik sinds kort los lopen, best wel spannend, maar ik blijf dicht in de buurt van mijn gastgezin en hou ze nauwlettend in de gaten. Ze spelen met een werpstok en dit kan ik echt lang volhouden.
Ik ben ook nog aan het werk, zo moet ik netjes naast leren lopen, dit gaat steeds beter, we blijven oefenen, het commando kom hierrrrrrr begin ik steeds beter te begrijpen, zeker als er een koekje tegenover staat, dus ook hier werk ik aan.
Als ik aangelijnd word moet ik zitten,  soms ben ik een tikkie enthousiast en lukt dat nog niet helemaal, dus ook daar werk ik aan.
Wat ik nog niet echt leuk vind is autorijden. Het gastgezin heeft hier nog geen goede oplossing voor mij, soms spring ik zo in de auto en de andere keer moeten ze mij in de auto tillen.

Reutje Iwan 29 S

Zoals eerder aangegeven zoek ik een nieuwe plek, een baasje die mij met veel tijd, geduld en liefde, kan leren dat mensen geen gevaar vormen. Een baasje die mij de zekerheid en veiligheid kan bieden, die ik  zo nodig heb om een fijne huishond te worden.
Het zou geweldig zijn als er al een stabiele hond in huis is, waaraan ik mij kan optrekken.

Denkt u dat u de juiste baas kunt zijn voor Iwan?
Vul dan alstublieft het belangstellingsformulier in.

In onze adoptieprocedure leggen wij stap voor stap uit hoe een adoptie verloopt. Wij adviseren u deze beschrijving aandachtig door te lezen.