Benji-geadopteerd

Benji
Reutje Benji 00 profiel 01
Indicatieve gegevens
Reutje Benji – Geboren: 12 juni 2018
Gewicht: 8 kg (gewogen op: 21-07-2021)
Grootte: 28 cm (geschat op: 21-07-2021)
Gecastreerd: Ja
  • Status: Geadopteerd
  • Locatie: In Nederland

Beste mensen in Nederland.

Reutje Benji 03W

Wie ben ik?

Ik heet Benji en woon sinds kort in een Gastgezin in Nederland.
Dat komt zo: Ik ben een klein jaar geleden geadopteerd bij een lieve familie in Griekenland. Daar had ik het goed en ik dacht dat ik er voor altijd mocht blijven. Helaas liep dat iets anders en ben ik teruggebracht naar de opvang met de boodschap dat ze geen tijd meer voor me hadden. Gelukkig heeft Arnolda ervoor kunnen zorgen dat ik naar Nederland mocht komen en nu wacht ik in mijn gastgezin tot er een lieve baas voor me is gevonden.
Ik ben een klein mannetje en één van mijn ouders is waarschijnlijk een soort van Chihuahua geweest.

Reutje Benji 19W

Karakter:

Ik ben een lief, sociaal ventje en kinderen vanaf een jaar of 5 zijn voor mij geen probleem. Ik ben gewend aan het leven in huis en ben ook behoorlijk slim.
En weet je….ik ben gek op mannen.

Reutje Benji 12S

Wat zoek ik?

Een baasje of familie waar ik nu wel mag blijven. Mensen die begrijpen dat ik echt op zoek ben naar een plekje voor altijd.
Bent u de baas die ik zoek en die wel alle tijd voor mij heeft en ook blijft houden?
Zoekt u net als ik een maatje voor het leven?
Dan kunt u het beste even reageren via het belangstellingsformulier.
Er wordt dan vanzelf binnen korte tijd contact met u opgenomen.

Update van het gastgezin 20 juli 2021.
Ook al is Benji nog maar kort in Nederland, toch valt al veel over hem te vertellen.
Het gastgezin waar hij nu verblijft is enorm enthousiast over hem, binnen 1,5 dag was Benji zindelijk en werken zij er
nu aan om hem niet meer in de tuin te laten plassen, wat ook best goed gaat.
Na 2 dagen was hij gewend en blijkt het een heel rustig hondje te zijn wat verzot is op aandacht en aanhalen, een echt kroelkontje.
Benji loopt erg goed mee aan de lijn en is totaal niet bang voor andere honden, als een hond echt veel te opdringerig is laat ie dat merken en loopt door. Ook ken hij geen angst voor auto’s motoren of andere voertuigen die veel kabaal maken.
Hij kan prima met de honden overweg van het gastgezin, daagt ze ook uit om te spelen. Samen met de andere honden van het gastgezin kan hij alleen zijn. Benji krijgt wat lekkers, gaat in de bench en dan hoor je hem niet.
Soms heeft hij de neiging om veel achter je aan te lopen, het gastgezin negeert dit gedrag en uiteindelijk gaat ie na een paar minuten rustig op zijn mat liggen slapen (hij houdt van zachte matjes, kussentjes e.d.)
Ondanks dat hij klein van formaat is, is Benji totaal geen blaffertje. Hij blaft alleen als de andere honden hiermee beginnen. Speelgoed is (tot nu toe) niet echt iets voor hem, maar een groot bot weet hij prima te waarderen.
Toch is er een aandachtspuntje, hij schooit, hier wordt nu aan gewerkt door het gastgezin, als zij eten, dan gaat hij de bench in. Als hij toch schooit wordt dit gedrag genegeerd, aangezien het een erg slim ventje is, druipt hij snel af. Door het schooien heeft hij iets overgewicht,. Doordat hij nu alleen brokjes krijgt en veel meer beweging zal hij snel op gewicht zijn.
Wat Benji nodig heeft is: een stabiel huishouden die hem een gouden mandje gunt, maar ook consequent met hem omgaan. Of hij met katten overweg kan, weten we niet. Advies om hem te plaatsen bij iets oudere kinderen, die hem niet de hele dag optillen. Ook al heeft hij zijn “looks” tegen, het karakter van hem maakt dit meer dan goed.

In onze adoptieprocedure leggen wij stap voor stap uit hoe een adoptie verloopt. Wij adviseren u deze beschrijving aandachtig door te lezen.

Benji werd op 6 augustus 2021 geadopteerd.